U bent hier:Home Organisatie Locaties Penitentiaire Inrichtingen PI Heerhugowaard Alkmaar  Westlinge

PI Heerhugowaard AlkmaarWestlinge

Westlinge is een inrichting dat zich kenmerkt door het open karakter van detentie en de grote mate van eigen verantwoordelijkheid van de gedetineerde. Het is een onderdeel van de Penitentiaire Inrichtingen Heerhugowaard Alkmaar. De inrichting bestaat uit zes paviljoens en elk paviljoen bestaat uit tien appartementen. De capaciteit bedraagt 271 gedetineerden in verschillende regimes: ZBBI, BBI en BBI+.

Contactgegevens

Postadres
PI Heerhugowaard Alkmaar, locatie Westlinge
Postbus 304
1700 AH HEERHUGOWAARD
Tel  (088)  07 41900

E-mail
BMO: BMO_WL@dji.minjus.nl

Bezoekadres
Van Noortwijklaan 2
1701 BP HEERHUGOWAARD

Naar boven

Bezoekinformatie

Familie en relaties kunnen zelf geen afspraak maken: de gedetineerde zorgt voor de aanmelding van het bezoek. Inschrijven kan tot uiterlijk 20 minuten voor einde bezoek. Bezoek is mogelijk op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
Ambtelijk bezoek is op afspraak mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 11:45 uur en van 13:00 uur tot 16:45 uur. Er kunnen spreekruimtes worden gereserveerd.

Naar boven

Kleding en goederen invoeren

Het invoeren van kleding en goederen kan van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur tot 11.30 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur. Voor de invoer van kleding en goederen gelden regels. Daarom is het aan te raden de invoer af te stemmen met de gedetineerde.

Naar boven

Gedetineerdenpost

Post bestemd voor gedetineerden kan, onder vermelding van naam (inclusief voornaam / initialen) en registratienummer, naar het bovenstaande postadres worden gestuurd.

E-mail a prisoner
Mail sturen aan een gedetineerde kan ook in PI Heerhugowaard locatie Westlinge. De organisatie Emailaprisoner.nl heeft een systeem ontwikkeld waarbij bekenden van de gedetineerden zich kunnen inschrijven op de website. Zij storten minimaal 5 euro tegoed en kunnen dan op de website een formulier invullen dat als e-mail bij de PI wordt afgeleverd. Berichten via Emailaprisoner.nl worden in de PI op een A4 geprint en op de cel van de gedetineerde afgeleverd. De gedetineerde kan geen e-mail terugsturen. Het is dus eenrichtingsverkeer.

De bekenden moeten voor het versturen van een e-mail, het SKN nummer weten en de locatie waar de gedetineerde zit. Alleen de gedetineerde kan dit nummer en de locatie aan u doorgeven. Met deze gegevens kunt u op de website Emailaprisoner.nl een bericht sturen.

De organisatie Emailaprisoner.nl is geen onderdeel van DJI. Vragen over Emailaprisoner.nl moeten via die website worden gesteld. Op de website van Emailaprisoner staat de werkwijze beschreven.

Naar boven

Geld storten

Geld storten op rekening van een gedetineerde kan op rekeningnummer 56.99.89.205 ten name van PI Heerhugowaard Alkmaar onder vermelding van voorletters, achternaam en registratienummer van de gedetineerde. Voor internationale overmakingen gebruikt u de volgende gegevens: IBAN nummer NL05RBOS0569989205, BIC code RBOSNL2A.

Naar boven

Boete betalen

Openstaande boetes kunnen uitsluitend worden voldaan via het CJIB (www.cjib.nl). Het CJIB stelt DJI op de hoogte, zodra de boetebetaling is verwerkt.

Naar boven

Rondleidingen

Rondleidingen zijn niet mogelijk, met uitzondering van groepen die voor hun werk of opleiding een duidelijke binding hebben met het Gevangeniswezen. Verzoeken kunnen schriftelijk worden ingediend (minimaal vier weken van te voren) op bovenstaand adres, ter attentie van de vestigingsdirecteur. Vermeld bij aanvraag in ieder geval het doel en de grootte van het gezelschap.

Naar boven

Westlinge (PI Heerhugowaard Alkmaar)

Verwante informatie