U bent hier:Home Organisatie Locaties Penitentiaire Inrichtingen PI Limburg Zuid  De Geerhorst

PI Limburg Zuid

De Geerhorst

De Penitentiaire Inrichting (PI) Limburg Zuid bestaat uit de locatie De Geerhorst.

De Geerhorst bestaat een Huis van Bewaring, een Inrichting voor Stelselmatige Daders(ISD), een gevangenis en een afdeling Extra Zorgvoorziening. De totale capaciteit bedraagt 323 plaatsen.

Contactgegevens

Postadres
PI Limburg Zuid, locatie De Geerhorst
Postbus 5002
6130 PA SITTARD
Tel. 088 07 23500

Bezoekadres
Op de Geer 1
6135 KN SITTARD

Naar boven

Bezoekinformatie

Familie en relaties kunnen zelf geen afspraak maken: het is de gedetineerde zelf die zorgt voor de aanmelding van het bezoek. Bezoektijden zijn gekoppeld aan de afdeling waar de gedetineerde verblijft. Hier kan niet van worden afgeweken.

Een afspraak voor ambtelijk bezoek kan uitsluitend via een e- mailbericht worden gemaakt. Het mailadres is bezoekpisittard@dji.minjus.nl. Vermeld in uw bericht alstublieft uw bedrijfsnaam, de naam van de bezoeker, de naam van de bewoner die u wil bezoeken, (indien bekend) zijn registratienummer en de gewenste datum en tijdstip van het bezoek. U ontvangt dan per ommegaande (binnen 24 uur) van ons een reactie.

Bij een eerste bezoek aan de PI Geerhorst dienst het ambtelijk bezoek bij de aanvraag aan te geven welk identiteitsbewijs zij zullen overleggen, inclusief het nummer. Het paspoort, de ID-kaart of het rijbewijs mag niet zijn verlopen.

Naar boven

Kleding en goederen invoeren

Het invoeren van kleding en goederen kan van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. Invoer in het weekend dient de gedetineerde aan te vragen. Voor de hoeveelheid, het type en het moment van invoer gelden regels. Daarom is het aan te raden de invoer af te stemmen met de gedetineerde.

Naar boven

Gedetineerdenpost

Post bestemd voor gedetineerden kan, onder vermelding van voorletters en achternaam, registratienummer en/of afdeling, naar het postadres worden gestuurd: PI Limburg Zuid, locatie De Geerhorst, Postbus 5002, 6130 PA SITTARD.

E-mail a prisoner
U kunt gedetineerden ook een e-mail sturen.

Naar boven

Geld storten

Geldstortingen kunnen bij binnenkomen eenmalig aan de balie (maximaal 225 euro), daarna alleen storting via bank, bankrekeningnummer Royal Bank of Scotland 56 99 89 299, o.v.v. naam en voorletters van gedetineerde en registratienummer.

Voor stortingen vanuit het buitenland moet men behalve het bankrekeningnummer ook het volgende vermelden: Swiftcode: RBOSNL2A met IBAN nr: NL86 RBOS 0569 9892 99.

Naar boven

Boete betalen

Openstaande boetes kunnen uitsluitend worden voldaan via het CJIB (www.cjib.nl). Het CJIB stelt DJI op de hoogte, zodra de boetebetaling is verwerkt.

Naar boven

Rondleidingen

Rondleidingen zijn niet mogelijk met uitzondering van groepen die vanuit hun werk of opleiding een duidelijke binding hebben met het gevangeniswezen. In dit geval kunnen verzoeken schriftelijk worden ingediend (minimaal vier weken van te voren) op bovenstaand adres, ter attentie van het Bureau Managementondersteuning. Vermeld bij aanvraag in ieder geval het doel en de grootte van het gezelschap.

Naar boven

Locatie specifieke informatie

PI Limburg Zuid is in juni 1999 ontstaan uit een fusie van 2 bestaande inrichtingen te weten; de locatie Overmaze in Maastricht en locatie De Geerhorst in Sittard.

PI de Geerhorst
De inrichting opende haar deuren in februari 1990. Het is een gesloten, normaal beveiligde inrichting. De helft van de inrichting heeft als bestemming Huis van Bewaring en de andere helft heeft de bestemming Gevangenis. Daarnaast is er nog Extra Zorgvoorziening (EZV) voor gedetineerden.

Naar boven