U bent hier:Home Organisatie Locaties Penitentiaire Inrichtingen  PI Nieuwegein

PI Nieuwegein

De Penitentiaire Inrichting (PI) Nieuwegein bestaat uit één locatie.

Contactgegevens

Postadres
Postbus 1328
3430 BH NIEUWEGEIN
Tel. 088 07 33400

Bezoekadres

De Liesbosch 100
3439 LC NIEUWEGEIN

Naar boven

Bezoekinformatie

Binnenkomst
Bij binnenkomst controleert de portier u en uw bagage op verboden spullen. Dit gebeurt door middel van een detectiepoort en scan-apparatuur. Houd rekening met de keuze van uw kleding. Wanneer u niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, zal u geen toegang worden verleend. Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectieuitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Relatiebezoek
Het maken van een bezoekafspraak is een verantwoordelijkheid van de gedetineerde. Hij kan tijdens de vastgestelde bezoektijden familieleden of relaties uitnodigen en dient het bezoek ook zelf te laten weten op welk tijdstip het langs kan komen. De inrichting kan bezoek om bepaalde redenen wel weigeren. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent. U wordt uiterlijk tot 30 minuten voor eindtijd van het bezoekuur toegelaten tot de inrichting.

Legitimatie

Als u op bezoek komt moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Dit mag zijn een: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Europese identiteitskaart. Vanaf 14 jaar bent u verplicht zich te legitimeren.
Ambtelijk bezoek
Ambtelijk bezoek hoeft voorafgaand het bezoek geen afspraak te maken. Enige uitzondering is indien voor politie of advocatuur een telefonische tolk nodig is, hiervoor kan een zgn. tolkenkamer gereserveerd worden. De bezoektijden voor ambtelijk bezoek zijn maandag t/m vrijdag van 08:00u tot 11:15u en van 13:00u tot 16:15u. U wordt uiterlijk tot 45 minuten voor eindtijd toegelaten tot de inrichting.
Parkeren
Vanaf 30 juli 2015 is parkeren voor (ambtelijk) bezoek alleen mogelijk in het transferium Westraven. Deze bevindt zich op loopafstand van de P.I. Nieuwegein.
Het parkeerterrein van de P.I. Nieuwegein is uitsluitend toegankelijk voor personeel.

Naar boven

Kleding en goederen invoeren

Voor het invoeren van goederen ligt het initiatief bij de gedetineerde. Deze vult een invoerformulier in waarop staat aangegeven wat, hoeveel en door wie er ingevoerd wordt. Aan de gedetineerde wordt verteld wanneer deze de invoer kan laten invoeren. Deze informeert u hierover.
De invoer kunt u meenemen naar het relatiebezoek. Houd er rekening mee om op tijd te komen.
Het is niet mogelijk zonder invoerformulier goederen in te voeren of meer in te voeren dan op het formulier is aangegeven. Neem dus niet zomaar iets mee, hoe goed bedoeld ook!

Bij vragen helpt het inrichtingspersoneel u graag verder.

Naar boven

Gedetineerdenpost

Post bestemd voor gedetineerden kan, onder vermelding van naam (inclusief voornaam/initialen) en registratienummer, naar bovenstaand bezoekadres worden gestuurd.

E-mail a prisoner
U kunt gedetineerden ook een e-mail sturen.

Naar boven

Geld storten

Bankrekeninggegevens
IBAN nummer: NL08RBOS0569991188
Ten name van: PI Nieuwegein
Plaats: Nieuwegein

Geld overschrijven
Wanneer er door een relatie geld overgeschreven wordt naar uw rekeningcourant, dan dient bij het omschrijving/kenmerk van de overboeking altijd het volgende vermeld te worden:
· eerst registratienummer
· daarna achternaam + voorletters justitiabele

Zonder aanwezigheid van deze gegevens kan Shared Service Center DJI de storting niet verwerken en wordt het bedrag teruggestort naar de afzender.

Geld storten bij de bank
Bij het storten van geld via een geldautomaat bij de bank, dient u het registratienummer in te voeren bij de omschrijving. Is er geen mogelijkheid tot het ingeven van een omschrijving, dan ontvangt Shared Service Center DJI graag een kopie van de bon die wordt uitgegeven na storting. Hierop dient het registratienummer en de naam vermeld te worden. Deze bon wordt gestuurd naar:

Shared Service Center DJI
T.a.v. Team Rekening Courant
Postbus 11
9330 AA Norg
Faxen is ook mogelijk: 088 075 43 33

Let op: Bij deze manier van storten duurt het langer voordat het geld op de rekening staat.

Naar boven

Boete betalen

Openstaande boetes kunnen uitsluitend worden voldaan via het CJIB (www.cjib.nl). Het CJIB stelt DJI op de hoogte, zodra de boetebetaling is verwerkt.

Naar boven