U bent hier:Home Organisatie Locaties Penitentiaire Inrichtingen  PI Vught

PI Vught

De Penitentiaire Inrichting (PI) Vught heeft één locatie

PI Vught is zowel een gevangenis, Inrichting voor Stelselmatige Daders (ISD) als een Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC). In totaal zijn er acht verschillende regimes gehuisvest.

Contactgegevens

Postadres
Postbus 10055
5260 DH VUGHT
Tel. (08807) 44 000
E-mail: informatie.pivught@dji.minjus.nl

LET OP: dit mailadres kunt u niet gebruiken voor informatieaanvragen over individuele gedetineerdenzaken. Deze kunnen alleen telefonisch op (08807) 44 000 worden gesteld.

Bezoekadres
Lunettenlaan 501
5263 NT VUGHT

Naar boven

Bezoekinformatie

Relatiebezoek
Iedere afdeling heeft zijn eigen vaste bezoekuur. Een afspraak maken kan uiterlijk 48 uur voor het bezoek via telefoonnummer 088 07 44044, op werkdagen tussen 9.00 - 12.30 uur.

Ambtelijkbezoek
Advocatenbezoek kan van maandag t/m vrijdag, niet zijnde erkende feestdagen, van 09:00 tot 11:30 uur en 13:00 tot 16:30 uur.
Een afspraak maken kan uiterlijk een werkdag voor het bezoek door te bellen naar het centrale telefoonnummer 088 07 44000 waarna er doorverbonden wordt met de Bezoekadministratie.
Dit kan op werkdagen tussen 8:30-13:00 en 13:30 en 17:00 uur.
Zonder afspraak kan geen gedetineerde cliënt bezocht worden.

Binnenkomst
Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heenkomt. Mocht dit bij het eerste en tweede bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het derde bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.
Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectieuitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Naar boven

Kleding en goederen invoeren

Het invoeren van kleding en goederen kan voorafgaand aan een bezoek van justitiabelen. Invoer buiten het bezoekmoment kan op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 09.00 – 16.00 uur. Voor de hoeveelheid, het type en het moment van invoer gelden regels. Daarom is het aan te raden de invoer af te stemmen met de gedetineerde.

Naar boven

Gedetineerdenpost

Post bestemd voor gedetineerden kan, onder vermelding van naam (inclusief voornaam/initialen) en registratienummer, naar het bovenstaande bezoekadres worden gestuurd.

Naar boven

Geld storten

Geld storten op rekening van een gedetineerden kan op Iban code: NL61RBOS0569989264, Bic: RBOSNL2A t.n.v. PI Vught, o.v.v. achternaam, voorletter en registratienummer van de gedetineerde.

Naar boven

Boete betalen

Openstaande boetes kunnen uitsluitend worden voldaan via het CJIB (www.cjib.nl). Het CJIB stelt DJI op de hoogte, zodra de boetebetaling is verwerkt.

Naar boven

Stage

De PI Vught is voor diverse opleidingen op MBO- niveau een Erkend Leerbedrijf. Deze erkenningen geven de garantie dat wij staan voor goede leermogelijkheden en deskundige begeleiding. Jaarlijks bieden wij enkele stageplaatsen aan. Daarnaast richten wij ons op studenten op HBO- en universitair niveau om via een stage werkervaring op te doen. Op grond van aanwezige expertise en uitdagingen in het werkveld en ten aanzien van de diversiteit qua doelgroep zijn wij een interessante partner. Wij maken op zeer veel verschillende vakgebieden gebruik van stagiairs.

Stageverzoeken kunt u gemotiveerd, en voorzien van een CV, sturen naar: vgtnt-stage@dji.minjus.nl

Naar boven

Rondleidingen

De PI Vught vindt het belangrijk om buitenstaanders een goed beeld te geven van de gang van zaken in een penitentiaire inrichting. Een rondleiding door de inrichting kan helpen dit beeld te verduidelijken. Wij houden er rekening mee dat niet alle justitiabelen het prettig vinden wanneer er groepen worden rondgeleid. Wij bieden daarom alleen relevante groepen de mogelijkheid de PI Vught te bezoeken. Onder ‘relevant’ verstaan we een duidelijk wederzijds belang, nu of in de toekomst.

Naar boven

Bereikbaarheid

De PI Vught lig nabij recreatieplas De IJzeren Man en naast het Nationaal Monument Kamp Vught. In onderstaand document vindt u een beschrijving van de route per auto en per openbaar vervoer.

Parkeren
U kunt kosteloos parkeren op het openbare parkeerterrein voor de inrichting.

Naar boven

Locatie specifieke informatie

Het justitieel bedrijvencomplex Vught (JBV) biedt gedetineerden werk in hout, metaal en wasserij. JBV is te bereiken via tel. 088 07 44183 en e-mail RBBA.zuid@dji.minjus.nl. Meer informatie over arbeid binnen detentie vindt u op www.in-made.nl.

Naar boven