DJI - PI Almere

De Penitentiaire Inrichting (PI) Almere is een Huis van Bewaring, een Inrichting voor Stelselmatige Daders (ISD) en heeft een Extra Zorg Voorziening (EZV) afdeling. Er werken zo'n 250 medewerkers en er verblijven maximaal 360 mannelijke gedetineerden.

Contactgegevens

Postadres
Postbus 1525
1300 BM ALMERE
Tel. 088 07 35600

Bezoekadres
Caissonweg 2
1332 BX ALMERE

Het parkeren van de auto kan op de parkeerplaats voor bezoekers. Reist u met het openbaar vervoer? Neem dan bus 22 vanaf NS station Almere Buiten, deze stopt op 2 minuten loopafstand van de PI Almere. Reist u met het openbaar vervoer? In het weekend rijdt er geen bus naar de inrichting.

Bezoekinformatie: familie en relaties

Familie en relaties kunnen op dinsdag en woensdag gedetineerden bezoeken en dienen zelf een bezoekafspraak te maken via de bezoekreceptie. Dit kan door op maandag t/m donderdag tussen 09.00 tot 12.00 uur te bellen met telefoonnummer 08807-35600, keuzemenu 1. U kunt een week voor de beoogde bezoekdatum bellen om een afspraak te maken. Hierbij dient u rekening te houden met de bloktijden van gedetineerden. Als bezoeker mag u een kwartier voor het einde van de bezoektijd nog naar binnen. In dit geval blijft de eindtijd voor u gelden.

Door drukte bij de bezoekreceptie kan het gebeuren dat u lang moet wachten om een afspraak te maken. In dat geval adviseren wij u om het op een later moment nog een keer te proberen. De PI Almere doet er alles aan om u zo spoedig mogelijk te woord te staan.

Bezoekinformatie: ambtelijk bezoek

Advocaten, reclasseringmedewerkers en overige ambtelijke bezoekers kunnen van maandag t/m vrijdag, van 08.00 tot 11.45 uur en van 12.45 tot 16.30 uur, gedetineerden bezoeken. Hierbij dienen zij rekening te houden met de bloktijden van gedetineerden.

Ambtelijk bezoek dient minimaal één dag van tevoren telefonisch aangevraagd te zijn bij de bezoekreceptie. Dit kan door op maandag t/m donderdag, tussen 09.00 tot 12.00 uur, te bellen met telefoonnummer 08807-35600, keuzemenu 1.

In-/uitvoer goederen

Voor de invoer van goederen dient u zich te melden bij de post ‘In-/uitvoer’ naast de voorportier van de PI Almere. Bij invoer van de toegestane elektrische apparaten dient u er rekening mee te houden dat deze op kosten van de gedetineerde gecontroleerd en verzegeld zullen worden.

Voor u bestemde goederen, die door uw relatie worden uitgevoerd, kunt u ook afhalen bij de post ’In-/uitvoer’ naast de voorportier. De in-/uitvoerdagen en -tijden zijn op dinsdag enwoensdag van 07.45 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.45 uur.

Overige informatie in onze bezoekfolder

Voor alle overige informatie aangaande versturen van post, contact via e-mail, het overmaken van geld, de diverse bezoekvormen en vele andere onderwerpen verwijzen wij u graag naar de Bezoekfolder PI Almere:

Rondleidingen

Rondleidingen zijn alleen mogelijk voor groepen die voor hun werk of opleiding een duidelijke binding hebben met het gevangeniswezen. Verzoeken kunnen worden ingediend (minimaal vier weken van tevoren) bij Evert-Jan Pieters, communicatiemedewerker PI Almere, via e-mail: e.pieters@dji.minjus.nl.
Vermeld bij een aanvraag in ieder geval het doel van de gewenste rondleiding en de grootte van het gezelschap.