Maatregelen tegen verspreiding Corona

Wat betekent dit voor functioneel bezoek zoals advocaten en ketenpartners?
Bent u advocaat of een ketenpartner en wilt u telefonisch contact met uw cliënt in de justitiële inrichting PI Alphen aan den Rijn, dan moet u hiervoor zolang de coronamaatregelen gelden vooraf een afspraak maken. Stuur een e-mail naar ric.eikenlaan@dji.minjus.nlmet uw vraag en vermeldt uw contactgegevens. Deze informatie zetten we door de gedetineerde, zodat die zodra het kan contact met u opneemt.

De afdelingen werken met telefoonlijsten, dus het terugbellen door cliënten kan enige tijd duren. Graag uw begrip hiervoor.

Bezoek
In exceptionele gevallen kan het voorkomen dat er toch bezoek nodig is. Dan kunt u een verzoek e-mailen aan leiding_d&r_alphen@dji.minjus.nl. De leiding van de afdeling D&R zal dan afwegen of het bezoekmoment doorgang moet vinden en bij een positief oordeel het bezoekmoment organiseren.

PI Alphen aan den Rijn

De Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn bestaat uit twee locaties. Locatie Eikenlaan en de naastgelegen locatie Maatschapslaan.

Aan de Eikenlaan zijn cellen voor arrestanten en Huis van Bewaring. Aan de Maatschapslaan is een gevangenis, Huis van Bewaring en een afdeling Extra Zorgvoorziening (EZV). In totaal heeft de PI Alphen aan den Rijn plaats voor meer dan 1100 gedetineerden.