Coronavirus

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen en de kans op besmetting te verkleinen. Een besmetting in een justitiële inrichting heeft namelijk grote gevolgen voor ons personeel en de justitiabelen.

Op dit moment mogen justitiabelen in alle justitiële inrichtingen van DJI bezoek ontvangen. Wel is het zo dat de coronamaatregelen gevolgen hebben voor mensen die onze justitiële inrichtingen bezoeken. In al onze inrichtingen gelden de RIVM-richtlijnen. Dit betekent dat er bij binnenkomst een gezondheidscheck is, dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden en dat een mondmasker wordt gedragen op plekken waar dat nodig is. In de meeste justitiële inrichtingen vindt het bezoek plaats achter plexiglas.

Op onze pagina over bezoek vindt u actuele informatie over bezoek aan justitiabelen tijdens de coronapandemie. We wijzen u erop dat de bezoekmogelijkheden per justitiële inrichting kunnen verschillen, afhankelijk van de situatie in het gebouw. Wilt u een justitiële inrichting bezoeken? Kijkt u dan voor de bezoekregels die daar gelden op de pagina van de justitiële inrichting.

Vragen en antwoorden over de maatregelen tegen het coronavirus