Nieuwe DJIzien verschenen

Deze week is de nieuwe DJIzien verschenen. In deze editie vind je weer uiteenlopende verhalen over het werk van Dienst Justitiële Inrichtingen.

DJIzien november 2020
Beeld: ©DJI

Ga naar de DJIzien van november 2020.

Herstel en vergeving

Zo is er een verhaal over contact tussen dader en slachtoffer. Aan het woord is Jacqueline Beemsterboer. Haar zus werd 14 jaar geleden vermoord. Jacqueline vertelt openhartig over het contact dat ze met de dader had en over haar weg naar vergeving.

Overlastgevende asielzoekers

Ook is er een artikel over een bijzondere samenwerking tussen het COA en DJI op de zogenoemde Handhaving en Toezicht Locatie voor overlastgevende asielzoekers in Hoogeveen. Hier worden mannen opgevangen en begeleid die zich in de reguliere AZC’s (soms ernstig) misdragen.

Zelf aan de slag met Detentie- en Re-integratieplan

Minder recidive en een veilige terugkeer van gedetineerden in de samenleving. Dat beoogt het kabinet met de Wet straffen en beschermen. Belangrijk daarin is het aangescherpte Detentie & Re-integratieplan, waarbij gedetineerden persoonlijke re-integratiedoelen opstellen en actief werken aan hun gedrag. DJI, gemeente en reclassering werken hiervoor nauw met elkaar samen. Een verhaal uit Rotterdam.

Ook vind je in deze DJIzien nog verhalen over het Huis van Herstel, een column van de Dordrechtse re-integratieofficier Bart Reedijk en het indringende verhaal van Timo, die de criminaliteit achter zich liet na een gevangenisstraf in Engeland en Nederland.

Wil je een abonnement op DJIzien? Stuur een mail naar djizien@dji.minjus.nl en krijg een alert elke keer dat DJIzien verschijnt.