VOM werkt aan de toekomst justitiële jeugd

Een andere aanpak voor jongeren in detentie. Een die beter aansluit bij wat zij echt nodig hebben aan behandeling, beveiliging en nazorg. Zodat jongeren hun leven weer goed kunnen voortzetten. Dat is het doel van het Programma Vrijheidsbeneming op Maat (VOM). U leest er nu alles over in het webdossier Toekomst Justitiële Jeugd.

Logo VOM
Beeld: ©DJI

Nieuw stelsel voor strafrechtelijke jongeren

In de komende drie jaar werkt DJI aan nieuw stelsel voor vrijheidsbeneming van jongeren. De JJI’s worden omgevormd tot Forensisch Centrum Jeugd (FCJ). Daarnaast komen er vijf Kleinschalige Voorzieningen Justitiële Jeugd (KVJJ). Drie KVJJ’s zijn al in bedrijf. De andere twee starten deze zomer. De KVJJ is een nieuwe laagbeveiligde vorm van vrijheidsbeneming. Jongeren die daarvoor in aanmerking komen, verblijven er dicht bij hun eigen netwerk. Zo kan bestaande zorg, onderwijs of werk zoveel mogelijk doorgaan tijdens detentie. De animatie vertelt in anderhalve minuut precies wat VOM wil bereiken.

VOM verhalen

Een keer in de twee maanden verschijnt de VOM-nieuwsbrief. U leest verhalen uit de praktijk van de KVJJ’s, over pilots rondom de overgang van JJI naar FCJ en meer justitieel jeugdnieuws.

Zo leest u in de laatste nieuwsbrief VOM over de nieuwe aanbieders die zich voorbereiden op de start van de KVJJ in Rotterdam en in Den Haag. Ook vertelt projectleider KVJJ Jiske Wallace-Lems over hoe het plaatsingsproces in de KVJJ steeds verbetert door in gesprek te blijven met alle betrokken ketenpartners. En u leest over een innovatieteam dat bezig is met vernieuwende en toekomstbestendige voorstellen om meer maatwerk in behandeling, beveiliging en nazorg te realiseren.

Op de hoogte blijven?

Wilt u de VOM-nieuwsbrief voortaan direct in uw e-mail ontvangen? Abonneer u dan met een simpele klik.