Jongere ontbijt met begeleider

Nieuwsbrief VOM - juli 2021

Vlak voor de zomervakantie geven we je graag wat leesvoer mee. Bijvoorbeeld de 3 verhalen in DJIzien over het programma VOM. Zo krijgt de keten een steeds beter beeld van de stappen die DJI zet om de stelselwijziging voor justitiële jongeren vorm te geven. Een daarvan is de oprichting van Kleinschalige Voorzieningen Justitiële Jeugd. We zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat aan het einde van de zomer de KVJJ’s in Den Haag en Rijnmond van start gaan. Heb een mooie zomer!

Start KVJJ Den Haag en KVJJ Rijnmond

Vanaf medio augustus / begin september kunnen jongeren in de regio Rijnmond en Den Haag hun preventieve hechtenis of detentie doorbrengen in een Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd (KVJJ). Dan starten twee nieuwe locaties waar jongeren buiten de deur naar school en werk gaan. Lees meer

Illustratie plaatsing in KVJJ
© Ronald van der Heide

Special over Vrijheidsbeneming Op Maat (VOM)

De juni-editie van DJIzien – het magazine van DJI voor ketenpartners-  wijdde een special aan VOM. Daarin vertellen programmamanager Martine den Brinker en plaatsvervangend divisiedirecteur Forzo en JJI Bart van Els over het doel van het programma: vrijheidsbeneming van jongeren beter laten aansluiten op hun levensloop. Ook kun je een kijkje nemen in de in de KVJJ Noord in Groningen (stad) die sinds begin dit jaar open is. En bij Arbeidstrainingscentrum De Buitenloods van JJI Lelystad waar ze jongeren eerder werkervaring op laten doen om ‘binnen’ en ‘buiten’ beter op elkaar te laten aansluiten.

Interieur KVJJ Groningen

Terugkijken VOM-bijeenkomst

We kijken terug op een geslaagde online VOM-bijeenkomst. Als je een account hebt voor de website vom-bijeenkomst, dan kun je daar nog een paar weken de plenaire bijeenkomsten (terug)kijken. Van de verschillende workshops zijn notulen en tekeningen gemaakt, die je ook kunt lezen en bekijken op die website.

Illustratie opening VOM-bijeenkomst
© Ronald van der Heide

Contact en colofon

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u betrokken bent bij of geinteresseerd ben in het programma VOM. Heeft u vragen of suggesties voor onderwerpen? Neem contact op met het programma VOM.

Disclaimer

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Programma Vrijheidsbeneming Op Maat, Divisie Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Overname van (delen van) artikelen kan alleen met toestemming van het programma VOM.

Redactie

Naseema Babar, Martine den Brinker, Mieke van Meer, Susanne Schippers