Verhalen uit de praktijk

“Afwisseling en uitdaging: dát vind ik zo mooi aan mijn baan!”

“Grenzen verleggen en mezelf blijven uitdagen: daar is binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) veel ruimte voor”, aldus Annet. Ze werkt sinds 1989 bij DJI en heeft hier mooie stappen gemaakt. Sinds een paar maanden is ze aan de slag als adviseur operations bij het Financieel Dienstencentrum.

“Het Financieel Dienstencentrum is een nieuw organisatieonderdeel van het Shared Service Center (SSC) DJI. Wij verzorgen de financiële administratie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ik heb op een aantal verschillende plekken gewerkt in verschillende administratieve functies. Inmiddels werk ik al een tijdje bij het Financieel Dienstencentrum, team Record to Report (R2R). Hier krijg ik van alles wat mee: crediteuren, debiteuren, inkoop en rekening-courant. Dat komt omdat ik veel contact heb met allerlei afdelingen, zoals met Purchase to Pay en Order to Cash.

Die afwisseling vind ik heel leuk! Zo krijg ik steeds weer nieuwe ideeën en andere inzichten. Ook het volgen van opleidingen wordt door DJI gestimuleerd. Ik haalde hier al mijn praktijkdiploma boekhouden, MBA moderne bedrijfsadministratie en SPD bedrijfsadministratie. Momenteel volg ik de post-hbo-opleiding financial control.”

Annet
©DJI

Betaalrekeningen van gedetineerden

“Sinds kort maak ik deel uit van team Record to Report. Wij zijn verantwoordelijk voor het proces van registratie tot aan verantwoording. Voor klanten als DJI, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, Justis en het Nederlands Forensisch Instituut. Zij vertrouwen erop dat hun financiële zaken bij ons in goede handen zijn. Denk aan debiteuren, crediteuren, grootboek en financieel beheer. Maar ook aan de administratie rondom de betaalrekeningen van gedetineerden.”

Efficiënte processen

“Ik zorg – samen met mijn team – dat de processen op rolletjes blijven lopen. Ik stuur het werkproces aan en zorg dat de doelen op de afdeling worden gehaald. Daarvoor heb ik regelmatig contact met de eindgebruikers van het proces. Bijvoorbeeld met de businesscontrollers en met collega’s van Planning en Control die op de justitiële inrichtingen verantwoordelijk zijn voor de financiën. Zijn er zaken die verbeterd kunnen worden? Of heeft de klant ergens specifieke vragen over? Dan help ik daarmee. Ook stel ik voortgangs- en sturingsrapportages op om klanten tussentijds goed op de hoogte te houden.”

Annet2
©DJI

Fijne sfeer

“Daarnaast werk ik veel samen met collega’s van andere afdelingen in het SSC DJI. Met z’n allen zorgen we dat de prognoses en begrotingen kloppen. Het werken in een grote organisatie vind ik fijn. Je kunt altijd even met iemand sparren. Doordat ons team heel gemêleerd is, kijkt iedereen met een andere blik en kunnen we gebruikmaken van elkaars kwaliteiten. Er heerst een fijne sfeer en er is zeker ook wel eens tijd om te dollen. Maar als het erop aankomt, krijgen we samen de klus geklaard.”

Het verschil maken

“In mijn werk kan ik écht het verschil maken. Loopt iets niet goed? Dan pak ik het op. Dat oplossingsgericht werken, dat maakt mijn baan mooi. Mijn ideeën worden gewaardeerd en er wordt ook echt iets mee gedaan. Ook mooi: ik heb veel vrijheid. Ik heb bepaalde afspraken en deadlines, maar kan mijn dagen voor het grootste gedeelte zelf indelen. In overleg met je leidinggevende is heel veel mogelijk.”

Interesse in werken bij het Financieel Dienstencentrum?

Klinkt Annets verhaal als iets voor jou? En wil je je kennis inzetten en bijdragen aan een goede dienstverlening voor de klant? Check dan de vacature coördinator record to report bij het SSC DJI, onderdeel Financieel Dienstencentrum. Andere pluspunten? Je kunt je werktijden indelen zoals je zelf wilt en ontvangt een individueel keuzebudget, dat je kunt inzetten naar jouw behoefte. Bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen, een nieuwe fiets of om extra opleidingen te doen.

Sandy van Kints
Beeld: ©DJI / DJI

Bij vragen neem gerust contact op met de recruiter van het SSC:

Sandy van Kints
M: 06 27 40 88 88
E: s.v.kints@dji.minjus.nl

Kijk voor meer informatie ook op de pagina 'Finance'.

Wij kijken er naar uit om van je te horen!