Verhalen uit de praktijk

“Deze functie en de kansen die ik kreeg, hebben het beste in mij naar boven gehaald”

Wist je dat bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) ruim 13.000 mensen werken? Dat betekent dus ook ongeveer 6.500 unieke personeelsdossiers. De ene medewerker krijgt een bepaalde toelage, de andere een voorschot op het salaris, weer een andere een beroepskostendeclaratie. En alles moet natuurlijk tot in de puntjes kloppen. Daar is de afdeling HR-administratie voor, een team van acht gedreven en natuurlijk secure medewerkers. Onder wie Noormah Zahir.

Noormah Zahir, senior medewerker HR-administratie
Beeld: ©DJI / DJI

Honderden nieuwe mensen

Noormah is een van de twee seniors in het team. “Dat betekent dat ik de processen aanstuur, de werkvoorraad verdeel en de deadlines bewaak. Elke maand voeren we twee hoofdcontroles uit. Om te beginnen op de personeelsdossiers. Er komen maandelijks zo’n driehonderd nieuwe mensen bij DJI in dienst, wij zijn er voor de administratieve nazorg. Denk aan het opnemen van alle documenten in de betreffende dossiers.”

Netwerk binnen DJI

“De andere controle gaat over de toekenning van toelages. Die mogen alleen onder bepaalde voorwaarden worden toegekend en ook de beslissing moet tijdig in het dossier aanwezig zijn. Is dit niet het geval? Dan nemen we contact op met het afdelingshoofd of de HR-medewerker op de betreffende DJI-locatie. Daarnaast zijn we ook de tussenpersoon voor medewerkers die iets willen weten over hun financiële rechtspositie of het pensioen. Wij maken dan voor hen een afspraak met de juiste adviseur van het Kennispunt financiële rechtspositie. Zo bouw je dus snel een netwerk op binnen DJI.”

Waardering en groeikansen

Noormah startte in februari 2019 bij het Shared Service Center (SSC) als medewerker HR-administratie en groeide al na tien maanden door tot senior. “Dat is het mooie van SSC. Er is veel waardering voor je werk en je wordt opgemerkt. Je zou misschien denken dat zo’n groot orgaan als de Rijksoverheid geen tijd of oog heeft voor individuele medewerkers. Maar het tegendeel is waar. Ik heb de kans gekregen om te groeien. Dat heeft het beste in me naar boven gehaald en mijn werkplezier alleen maar vergroot. Ik heb een pittige functie, maar het vertrouwen dat ik krijg, geeft me veel energie. Bovendien krijg ik veel ruimte om zelf beslissingen te nemen.”

Werk én privé

“Ik heb daar trouwens ook veel van geleerd, van die positieve ervaring. Ik op mijn beurt wil de mensen in mijn team ook laten weten dat ze worden gezien. Vooral nu we vanwege COVID-19 thuiswerken. Op afstand het beste uit je team halen, vraagt wel een andere leiderschapsstijl. We facetimen veel, ook een-op-een, en dan bespreken we niet alleen het werk, maar ook hoe het privé gaat. Ik doe mijn best de drempel zo laag mogelijk te houden en alle teamleden het gevoel te geven dat ze altijd bij me terechtkunnen met vragen of onduidelijkheden.”

Talenten worden benut

Ambitieus als Noormah is, ziet ze haar volgende stap al voor zich. “Ik wil verder in het HR-vak en op den duur doorgroeien naar HR-adviseur. Maar voorlopig niet hoor, ik vind nog volop uitdaging in mijn huidige functie. Ik kan er nog heel veel uithalen. Als meedenkende organisatie helpt SSC daarbij. Je krijg echt de kans om je ervaring te vergroten en je kwaliteiten te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door trainingen te volgen of deel te nemen aan projectgroepen. Je talenten worden goed benut. Dat geeft je persoonlijkheid toch een boost? Die van mij in elk geval wel.”

Sandy van Kints
Beeld: ©DJI / DJI

Vacature!

Is een baan bij de afdeling HR-administratie ook iets voor jou? Bekijk hier de vacatures en wie weet word jij de nieuwe collega van Noormah. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op met Sandy.

Sandy van Kints (recruiter)
M: 06 27 40 88 88
E: s.v.kints@dji.minjus.nl

Wij kijken er naar uit om van je te horen!

Zie ook

Wat doet HRM?