Lizzy vertelt hoe zij haar werkdag ervaart in tijden van corona

Verhalen uit de praktijk

Lizzy, pedagogisch medewerker De Hunnerberg
Pedagogisch medewerker Lizzy werkt nu ongeveer een jaar in RJJI De Hunnerberg in Nijmegen. Zij vertelt over hoe zij haar werkdag ervaart in tijden van corona.

Lizzy vertelt over haar werk als pedagogisch medewerker op De Hunnerberg

Geen bezoek komt hard aan

"Overal hebben we te maken met het coronavirus, en ook binnen de inrichting worden maatregelen genomen. Vandaag zitten we op dag 15 van het aangepast dagprogramma. De jongeren hebben onlangs te horen gekregen dat er alleen nog ouders en/of wettelijk verzorgers op bezoek mogen komen. Dat komt hard aan. Wat als je geen contact hebt met je ouders? Je opa, oma of vriend/vriendin mogen niet ter vervanging van komen."

Lizzy, hoe lang gaat dit nog duren?

"Er worden vragen gesteld over hoe het leven buiten is. Ondanks het nieuws wat ze hierbinnen ook meekrijgen, dringt het niet altijd door. Als je 'binnen' zit, merk je niet hoe het leven buiten is, totdat er maatregelen getroffen worden. "Lizzy, hoe lang gaat dit nog duren"? Dat vroeg een jongen aan me. Ik kan hem geen zekerheid geven. Ik weet niet wat er gaat gebeuren in de toekomst en zeg hem dit eerlijk. En toch ondanks dat we op dag 15 zitten, gaat het nog verrassend goed."