Verhalen uit de praktijk

“Samen resultaten behalen: dát maakt mijn werk mooi!”

Verbetering en innovatie staan met stip op één, bij de afdeling Ontwikkeling en Support van het Shared Service Center Dienst Justitiële Inrichtingen (SSC DJI). Met onder meer datavisualisatie, robotics, process mining en lean vernieuwen we processen, zodat klanten kunnen rekenen op een betrouwbare én snelle dienstverlening. En maken we het werk leuker en makkelijker voor collega’s. Hoe dat precies in z’n werk gaat? Daar weet manager Wouter alles van.

“Bij het SSC DJI werken zo’n 750 collega’s aan complexe processen voor verschillende onderdelen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Denk aan de HR-administratie voor de Dienst Justitiële Inrichtingen, gebruikersondersteuning van het ERP-systeem voor het Nederlands Forensisch Instituut of de financiële administratie voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Belangrijke ondersteunende processen voor de professionals in veld, die zo efficiënt mogelijk moeten worden uitgevoerd.”

Wouter
©DJI

Het beste uit jezelf halen

“In flexibele teams combineren we onder meer lean-principes en businessintelligence om innovatieve IT-systemen en procesverbeteringen te realiseren. Zo hebben we bijvoorbeeld de complete financiële administratie gebundeld in een nieuw organisatieonderdeel: het Financieel Dienstencentrum. We lopen voorop met digitale ontwikkelingen en stimuleren onze professionals om elke dag opnieuw het beste uit zichzelf te halen. Zo tillen we onze dienstverlening naar the next level. Samen met mijn team resultaten behalen, dát maakt mijn werk mooi.”

Écht verschil maken

“Samen met de klant, bijvoorbeeld met een manager van een penitentiaire inrichting, doorlopen we zijn customer journey. Waar loopt de organisatie precies tegenaan? Worden medewerkers wel snel en professioneel geholpen bij inkoopvragen voor hun locatie? Zijn de betaalrekeningen van gedetineerden soms niet up-to-date? Of wordt fraude niet altijd opgespoord? We vragen goed door en voeren een uitgebreide analyse uit. Daarbij denken we kritisch mee over de mogelijke oplossingen. We pakken elk proces vast en bekijken of we het kunnen ondersteunen met data. Samen met de business implementeren we vervolgens onze ideeën en zetten we verandering neer. Want innovatie is pas ontwikkeling als het is geïmplementeerd.”

Ruth, Pascal en Wouter
©DJI

Samen vernieuwen en verbeteren

“Om die verandering te realiseren, zijn goede businessanalisten onmisbaar. Zij vertalen de behoefte van de klant naar de daadwerkelijke IT-oplossing of procesverbetering. Als businessanalist analyseer je het klantproces en vertaal je verbetervoorstellen naar (automatiserings)oplossingen. Bij de introductie van nieuwe IT-systemen ben jij de eerste die kennismaakt met de nieuwe functionaliteit, en adviseer je de business over implementatiemogelijkheden.

Waarom je die functie juist bij ons zou willen uitoefenen? Bij Ontwikkeling en Support zijn we dagelijks bezig met de nieuwste technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld met robotisering. Je kunt daarnaast zowel op kantoor als vanuit huis werken op tijden die voor jou het beste uitkomen. En je krijgt bij ons volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen en een marktconform salaris.”

Interesse in werken bij het Financieel Dienstencentrum?

Wil jij samen met Wouter de dienstverlening van het Financieel dienstencentrum vernieuwen én verbeteren en de mensen goed hun werk laten doen?

Sandy van Kints
Beeld: ©DJI / DJI

Check de vacature voor manager operations finance of neem contact op met de recruiter van het SSC:

Sandy van Kints
M: 06 27 40 88 88
E: s.v.kints@dji.minjus.nl

Kijk voor meer informatie ook op de pagina 'Finance'.

Wij kijken er naar uit om van je te horen!

Zie ook