Contact met een gedetineerde

Post, e-mail, telefoon en bezoek.

Post

U kunt post sturen naar de gedetineerde. Stuur uw envelop/kaart naar het adres van de inrichting en vermeld daarbij:

  • naam (inclusief voornaam/initialen) van de gedetineerde;
  • registratienummer.

Adressen van inrichtingen vindt u onder Locaties

Gedetineerden mogen in beginsel onbeperkt brieven en poststukken verzenden en ontvangen. Het personeel van de inrichting kan de poststukken controleren. Dit is om de invoer van contrabande (bijvoorbeeld drugs) tegen te gaan. Post van een geprivilegieerde persoon/instantie (zoals een advocaat) mag alleen worden geopend in het bijzijn van de gedetineerde.

E-mail

U kunt bij een aantal inrichtingen mailen naar een gedetineerde via eMates. E-mailberichten worden op de postkamer uitgeprint en in een envelop bij de gedetineerde afgeleverd. Berichten worden als regel uiterlijk de volgende werkdag bezorgd. (Dit kan verschillen per inrichting.) Gedetineerden kunnen niet per e-mail antwoorden.

Om een e-mail te versturen, heeft u het registratienummer nodig en moet u zich inschrijven op www.emates.nl. Het tarief voor het sturen van een bericht (max. 2500 karakters) bedraagt € 0,40.

Bij welke inrichtingen e-mailen mogelijk is, ziet u op www.emates.nl.

EMates is geen onderdeel van DJI. Voor vragen kunt u uitsluitend terecht bij eMates.

Telefoon

De gedetineerde kan u bellen met een gevangenistelefoon. Hij/zij moet hiervoor een belkaart kopen. U kunt zelf niet bellen naar de gedetineerde.

Bezoek

Een gedetineerde heeft recht op ten minste 1 uur bezoek per week. Als u op bezoek komt, moet u rekening houden met een aantal (veiligheids)regels voor bezoek aan een inrichting.