Wat doet de Directie Informatievoorziening?

[Video nog niet beschikbaar]

Geavanceerde applicaties en systemen zijn binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) niet meer weg te denken. Betrouwbare informatievoorziening kan zelfs van levensbelang zijn. Zoek jij als ICT-professional een baan met maatschappelijke impact? Bij de Directie Informatievoorziening (DI) draag je direct bij aan een veilige samenleving.

Wim Wichers, plaatsvervangend directeur en CIO Directie Informatievoorziening, vertelt: “Een diverser applicatielandschap dan dat van ons vind je in Nederland nergens.”

Uitgestrekt applicatielandschap

Bij DI beheren en ontwikkelen we applicaties waarmee we de ruim 15.000 DJI-medewerkers en ketenpartners als het OM en de politie ondersteunen in hun dagelijkse werk. Maar we zijn er natuurlijk ook voor de 11.000 justitiabelen die aan de zorg van DJI zijn toevertrouwd. We beheren dan ook een gigantisch IV-landschap. Wat het extra uitdagend maakt, is dat de meeste applicaties ook onderling met elkaar communiceren.

Binnen milliseconden geïnformeerd

Van een device waarmee justitiabelen zelf hun afspraak bij de kapper of tandarts regelen, tot een planningstool voor de DJI-busjes die justitiabelen van A naar B vervoeren. Van nieuwe software voor de elektronische enkelbanden tot een digitaal patiëntendossier. En van een systeem waarmee persoonsgegevens binnen milliseconden bij de politie zijn, tot een app waarmee gedetineerden videobellen met thuis. Onze oplossingen zijn zo divers, dit maakt dat geen werkdag bij DI hetzelfde is.

Jouw ontwikkeling staat centraal

Of jouw hart nu ligt bij functioneel beheer, testen of architectuur, je wordt continu uitgedaagd om te innoveren en experimenteren. En het leuke is: we zetten continu stappen om de informatievoorziening en de DJI-praktijk dichter bij elkaar te brengen. Dit betekent dat we meer en meer samenwerken met de gebruikers. Met elkaar ontwikkelen we de systemen en maken we de informatievoorziening beter. Dit doen we in multidisciplinaire teams waarin ook onze eigen ontwikkeling centraal staat. Als ICT-professional bij DI krijg je een ruim opleidingsbudget en volop mogelijkheden om te groeien.

Interesse in werken bij Directie Informatievoorziening? Bekijk hier de vacatures:

Tester
Functioneel beheerder
Domeinarchitect
Projectarchitect
Projectmanager ICT

Heb je interesse of een vraag?

Jan-Willem Doreleijers (HR-adviseur) staat je graag te woord.
Telefoon 0650009042
j.doreleijers@dji.minjus.nl

Zie hieronder enkele verhalen uit de praktijk van DJI-medewerkers bij de Directie Informatievoorziening.