Informatie voor scholieren en studenten

De RJJI vindt het belangrijk om studenten en scholieren toe te laten tot de inrichting, zodat zij een goed beeld krijgen van het verblijf en het werkveld van een justitiële jeugdinrichting. Daarom organiseert de RJJI jaarlijks een open dag op een van de locaties. Scholieren en studenten vormen een belangrijke doelgroep, omdat zij als toekomstige collega’s op deze manier kennis kunnen opdoen over een justitiële jeugdinrichting. Studenten van de opleidingen (jeugd)strafrecht, orthopedagogiek, psychologie, sociaal pedagogische hulpverlening en pedagogiek komen in aanmerking voor een rondleiding.

Wil jij graag met je klas of studiegenoten een bezoek brengen aan de RJJI? Dien dan per e-mail een verzoek in via inforjji@dji.minjus.nl. Vermeld in de aanvraag:

  • Welke locatie je wilt bezoeken;
  • In welke periode je het bezoek wilt plannen;
  • Met hoeveel personen je de inrichting wilt bezoeken;
  • Wat de reden is van het bezoek;
  • Welke opleiding/studierichting je volgt;
  • In welk jaar van de opleiding je je bevindt en;
  • Welke specifieke onderzoeksvraag je hebt.

Vanwege de hoeveelheid aan verzoeken die de RJJI dagelijks binnenkrijgt, is het niet mogelijk om alle verzoeken te honoreren. De RJJI is daarom genoodzaakt een selectie te maken van de groepen die worden toegelaten tot de inrichting.

Meer informatie over de RJJI is ook te vinden in de onderstaande brochure en Prezi-presentatie.

Stage lopen bij een Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI)

De Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI) biedt in diverse disciplines verschillende stagemogelijkheden aan. In het stageaanvraagformulier staan verschillende mogelijkheden beschreven.

Lijkt het je leuk om stage te lopen bij de RJJI binnen een van de disciplines? Vul dan het onderstaande stageaanvraagformulier in en stuur dit, samen met een motivatiebrief en CV naar RJJIscholingenontwikkeling@dji.minjus.nl.

Informatie over de RJJI

Prezi presentatie over de Rijks Justitiële Jeugdinrichting