Werk in detentie (In-Made)

DJI beschouwt werk als een belangrijk onderdeel van de detentie. Gedetineerden doen zo namelijk werkervaring op en wennen aan een vaste dagindeling. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Ze werken dus letterlijk aan een succesvolle re-integratie in de maatschappij. Ex-gedetineerden met een baan vallen minder snel terug in hun oude criminele gedrag.

We willen dus zo veel mogelijk gedetineerden aan het werk hebben. Bovendien: met het oog op de vergrijzing is iedere arbeidskracht straks hard nodig. Als u ons een opdracht geeft, dan is dat niet alleen voordelig voor u, maar geeft u ook invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Aantrekkelijke kostprijs, kwaliteit en maatwerk

Verspreid over Nederland bevinden zich de penitentiaire inrichtingen van de DJI. De penitentiaire inrichtingen beschikken allemaal over een eigen productiebedrijf, ieder gespecialiseerd in één of meerdere werkterreinen. In totaal bieden we 12 verschillende categorieën aan producten en diensten: van value added services (verpakken en montage) tot poedercoating.

In-Made levert de kwaliteit, het maatwerk en de service die u van een professioneel productiebedrijf mag verwachten. Maar wij onderscheiden ons ook op andere vlakken. Zo zijn wij een betrouwbare en sociale partij. En met 25 locaties is er altijd wel een In-Made locatie bij u in de buurt. Bovendien zijn wij met ongeveer 8000 gedetineerde medewerkers erg flexibel en kunnen wij snel voor u aan het werk.

Maar misschien nog wel het belangrijkste: wij hanteren aantrekkelijke prijzen. Dat komt omdat wij geen winstoogmerk hebben, maar kostendekkend werken. Wij rekenen namelijk alleen de productie-uren en de (inkoop)kosten die eventueel voor materiaal zijn gemaakt.

Gedetineerden: gemotiveerde en competente medewerkers

Waarom uw werkzaamheden door gedetineerden laten uitvoeren? In de eerste plaats zijn dit gemotiveerde medewerkers: door tijdens hun detentie te werken verdienen zij geld, doen zij werkervaring op en kunnen zij hun dag nuttig besteden. In de tweede plaats zijn gedetineerden competente medewerkers met een brede achtergrond.

Voor iedere opdracht selecteren wij de meest geschikte gedetineerden. Deze worden begeleid door ervaren werkmeesters. Zij zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en gespecialiseerd in hun vakgebied. De werkmeesters zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eindproduct en het behalen van de afgesproken levertijd.