Algemene informatie

Contactgegevens

Bezoekadres

De Karelskamp
Bornsestraat 333
7601 PB Almelo

Postadres

Postbus 489
7600 AL Almelo
T: (08807) 22400

Rondleidingen

Het is mogelijk rondleidingen binnen de Karelskamp aan te vragen voor groepen die - aantoonbaar - vanuit hun werk of opleiding duidelijk affiniteit of binding hebben met het Gevangeniswezen of de PI Almelo als zodanig. Hiervoor kunt u contact opnemen met de communicatiemedewerker Eline van den Berg.

Stages

Op diverse afdelingen binnen de PI Almelo zijn mogelijkheden om stage te lopen. De minimum leeftijd om stage te kunnen lopen is 18 jaar. Voor alle MBO stageplekken geldt dat de organisatie een erkend leerbedrijf moet zijn waarbij de accreditatie getoetst kan worden bij SBB. Voor meer informatie, verwijzen wij naar onze opleidingscoördinator.

Gebouw en geschiedenis

De penitentiaire inrichting Almelo, bestaat uit:

  • De Karelskamp, hier verblijven gemiddeld 156 gedetineerden en zijn diverse regimes aanwezig.
  • De Fabriek, waar werkervaringsplaatsen worden geboden aan diverse doelgroepen (ook niet gedetineerden). Tevens kunnen hier beroepsopleidingen worden gevolgd en/of certificeringen worden behaald.
  • Het Huis van Herstel is een 24/7 uurs voorziening buiten de inrichting, die zorg en begeleiding biedt aan 29 mannelijke gedetineerden die na detentie uitstromen in de regio Twente. Zij bevinden zich allen in de laatste fase van hun detentie (kort- of langgestraft) en ervaren meerdere problemen. Dit kan zeer uiteenlopen: bijvoorbeeld relatieproblemen en schulden, voor de ander bijvoorbeeld een lichte verstandelijke beperking en van daaruit voortkomende problemen. Klik hier voor het filmpje.