Algemene informatie

Contactgegevens

Bezoekadres

Kerkeplaat 25
3313 LC Dordrecht

Postadres

Postbus 638
3300 AP Dordrecht
Tel. 088 07 22600

Stages

PI Dordrecht is een erkend leerbedrijf. Door deze erkenning van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is PI Dordrecht bevoegd om stages en leerbanen te verzorgen voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Gebouw en geschiedenis

De Penitentiaire Inrichting (PI) Dordrecht (voorheen Dordtse Poorten) is een Justitiële Inrichting die gebouwd is in 1996, bestaat uit één locatie en biedt plaats aan gedetineerden in verschillende regimes. De PI biedt onderdak aan preventief gehechte gedetineerden in het huis van bewaring, (in eerste aanleg) veroordeelde gedetineerden in de gevangenis en gedetineerden in de laatste fase van hun straf op de Beperkt Beveiligde Afdeling. Tevens beschikt PI Dordrecht over een afdeling Extra Zorg Voorziening (EZV).

Rondleidingen

Rondleidingen zijn niet mogelijk met uitzondering van groepen die vanuit hun werk of opleiding een duidelijke binding hebben met het gevangeniswezen. Verzoeken kunnen in dit geval schriftelijk worden ingediend (minimaal zes weken van te voren), maak hiervoor gebruik van het formulier rondleiding. Wanneer deze volledig is ingevuld dan kunt u het verzoek insturen via het e-mailadres rondleidingen.pi.dordrecht@dji.minjus.nl.