Contactgegevens

Bezoekadres
De Karelskamp
Bornsestraat 333
7601 PB Almelo

Postadres
Postbus 489
7600 AL Almelo
T: (08807) 22400

Rondleidingen

Het is mogelijk rondleidingen binnen de Karelskamp aan te vragen voor groepen die - aantoonbaar - vanuit hun werk of opleiding duidelijk affiniteit of binding hebben met het Gevangeniswezen of de PI Almelo als zodanig. Hiervoor kunt u contact opnemen met de communicatiemedewerker Peter Sjabbens.

Stages

Op diverse afdelingen binnen de PI Almelo zijn mogelijkheden om stage te lopen. De minimum leeftijd om stage te kunnen lopen is 18 jaar. Voor alle MBO stageplekken geldt dat de organisatie een erkend leerbedrijf moet zijn waarbij de accreditatie getoetst kan worden bij SBB. Voor meer informatie, verwijzen wij naar onze opleidingscoördinator.

Gebouw en geschiedenis

De penitentiaire inrichting Almelo, bestaat uit:

  • De Karelskamp, hier verblijven gemiddeld 156 gedetineerden en zijn diverse regimes aanwezig.
  • De Fabriek, waar werkervaringsplaatsen worden geboden aan diverse doelgroepen (ook niet gedetineerden). Tevens kunnen hier beroepsopleidingen worden gevolgd en/of certificeringen worden behaald.
  • In ontwikkeling: Het Huis van Herstel, een 24/7 uurs voorziening buiten de inrichting, die zorg en begeleiding biedt aan 23 mannelijke en 6 vrouwelijke gedetineerden afkomstig uit de regio Twente. Zij bevinden zich allen in de laatste fase van hun detentie en ervaren problemen op het gebied van wonen en hebben daarbij een aanvullende zorgvraag.