Bezoekt u een justitiabele in PI Almelo? Op deze pagina vindt u alle informatie over bezoek aan deze inrichting.

Contactgegevens PI Almelo

Bezoekadres
De Karelskamp
Bornsestraat 333
7601 PB Almelo

Postadres
Postbus 489
7600 AL Almelo
T: (08807) 22400

Relatiebezoek

Een gedetineerde in de Karelskamp heeft recht op 1 uur bezoek per week en geeft, conform regelgeving, zelf aan welke bezoekers hij verwacht. Deze bezoekers dienen zich met een geldig legitimatiebewijs te melden bij de portier. Elke leefafdeling heeft iedere week zijn eigen, vaste bezoekmoment(en), overeenkomstig het dagprogramma. Per bezoekmoment mag een gedetineerde max. 3 volwassenen en 1 kind t/m 4 jaar ontvangen. Kinderen onder de 12 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene op bezoek te komen.

Ambtelijk bezoek

Ambtelijke bezoekers dienen zelf een bezoekafspraak te maken, uitsluitend op werkdagen tussen 09.00 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur. Ambtelijk bezoek vindt uitsluitend op werkdagen tussen voorgaande tijdstippen plaats.

Terugbelverzoek advocaten

Indien u een terugbelverzoek heeft voor uw cliënt kunt u gebruik maken van de MyTelio app of het servicenummer (0900)1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen. Gedetineerden ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio, zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de onderstaande "Telio flyer relaties van justitiabelen".

Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u op de website van MyTelio.

Een spoedeisend terugbelverzoek kan, op doordeweekse dagen tijdens kantooruren, worden aangevraagd via het e-mailadres: bvapialmelo@dji.minjus.nl.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Alleen op vertoon van een medische verklaring van een arts kan hierop een uitzondering gemaakt worden. U wordt dan wel gefouilleerd. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Als bezoeker van de PI Almelo, dient u zich te houden aan de gestelde regelgeving. Tijdens de bezoekcontrole kan er gebruik gemaakt worden van een speurhond. Wanneer deze speurhond bij u aanslaat (dat wil zeggen, gaat zitten), zal in het kader van de orde en veiligheid, u de toegang tot de inrichting worden ontzegd.