Let op: Om de verspreiding van het corona virus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn. Gedetineerden kunnen per bezoekmoment één bezoeker ontvangen met maximaal één kind tot en met 12 jaar. Een kind ouder dan 12 jaar wordt gezien als één bezoeker. Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. Bezoekers kunnen van tevoren contact opnemen met de gedetineerde die ze willen bezoeken om de voorwaarden te bespreken. Het bezoek vindt achter plexiglas plaats. Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan kan dat zonder afspraak. Ketenpartners hebben zolang de coronamaatregelen gelden (nog) geen toegang tot de PI Alphen aan den Rijn. Voor telefonisch contact met een cliënt moeten ketenpartners en advocaten een afspraak maken via 088 07 11000.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers.

Gedetineerden kunnen per bezoekmoment één bezoeker ontvangen met maximaal één kind tot en met 12 jaar. Een kind ouder dan 12 jaar wordt gezien als één bezoeker. Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene op bezoek komen.

. Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. In verband met het coronavirus doet de portier, voordat u verder de inrichting in kan, een mondelinge gezondheidscheck door middel van het stellen van een aantal vragen. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent. Wanneer het bezoekuur van start is gegaan dan is het niet meer mogelijk om nog deel te nemen en wordt u niet meer toegelaten tot de inrichting. Let op: de parkeerplaats aan de Eikenlaan is vaak vol. Daarom raden wij u aan om te parkeren op het terrein van de PI aan de Maatschapslaan en lopend naar de Eikenlaan te gaan.

Bezoektijden
De bezoektijden zijn afhankelijk van de afdeling waar de gedetineerde verblijft.

Heeft u goederen om in te voeren, dan wordt aangeraden om 45 tot 60 minuten voor aanvang van het bezoekmoment aanwezig te zijn. Overleg vooraf wel even met de gedetineerde over de regels en tijden voor invoer.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Wanneer u niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, kunnen we u niet binnen laten. Het is namelijk niet mogelijk om u volgens de voorzorgsmaatregelen op 1,5 meter afstand te fouilleren.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Overige toegangsvoorwaarden:

  • De gedetineerde die u wilt bezoeken, moet uw gegevens op zijn bezoekerslijst zetten.
  • Als u op bezoek komt moet u een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen (verplicht vanaf 14 jaar). Zonder geldig identiteitsbewijs krijgt u geen toegang tot de inrichting.
  • Kinderen tot en met 13 jaar worden alleen toegelaten wanneer zij onder begeleiding zijn van een volwassene (minimaal 18 jaar oud).
  • U mag in principe niets mee het gebouw innemen (dus geen jas, tas, mobiele telefoon etc.). Uitzonderingen hierop zijn baby benodigdheden, zoals een voedingsflesje, een luier en een speen. Uw overige spullen kunt u opbergen in een kluisje.
  • Het is momenteel niet mogelijk om binnen de PI gebruik te maken van het toilet, en de koffie- en drank/snoep automaten.

Ambtelijk bezoek

Afspraken met advocaten en de reclassering zijn mogelijk op afspraak in de advocatenkamers achter plexiglas. Telefonische afspraken hebben de voorkeur.

Terugbelverzoek advocaten

Een terugbelverzoek bereikt uw cliënt het snelst wanneer het ingediend wordt via e-mates.

Bent u advocaat of een ketenpartner en wilt u telefonisch contact met uw cliënt in de justitiële inrichting PI Alphen aan den Rijn, dan moet u hiervoor zolang de coronamaatregelen gelden vooraf een afspraak maken. U kunt hiervoor bellen met 088 07 11000.

Contactgegevens

Bezoekadres
Locatie Maatschapslaan
Maatschapslaan 1
2404 CA ALPHEN AAN DEN RIJN

Locatie Eikenlaan
Eikenlaan 36
2404 BR ALPHEN AAN DEN RIJN

Postadres voor beide locaties
PI Alphen aan den Rijn
Postbus 762
2400 AT ALPHEN AAN DEN RIJN
Meer informatie over gedetineerdenpost vindt u op de pagina Informatie voor justitiabelen en hun naasten.

Telefoonnummer
088 07 11000 (algemeen). U krijgt eerst een bandje te horen. Bent u familie of advocaat van een gedetineerde, toets dan een 3. Telefonisch kunnen wij i.v.m. privacywetgeving geen informatie verstrekken over gedetineerden.

Bereikbaarheid

PI Alphen aan den Rijn is gelegen op industrieterrein Rijnhaven. De locatie is zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer goed bereikbaar. Parkeerplaatsen bij de PI aan de Eikenlaan zijn zeer beperkt. Wij raden u daarom aan om met openbaar vervoer te komen (zie 9292.nl voor meer informatie), of te parkeren bij de PI aan de Maatschapslaan.

Zie onderstaand routebeschrijvingen naar zowel de Eikenlaan als de Maatschapslaan.