Let op: Om de verspreiding van het corona virus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn. Het bezoek vindt achter plexiglas plaats. Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken. U kunt bellen met de bezoekadministratie, dit nummer vindt u onder ‘Ambtelijk bezoek’. Geeft u dan aan dat u advocaat bent en een bezoekafspraak met uw cliënt wilt plannen.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hij zelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Op dit moment kan een gedetineerde één uur per week bezoek ontvangen van maximaal 2 bezoekers per bezoekmoment. Eén kind in de leeftijd tot en met 4 jaar mag eventueel mee maar deze dient op schoot te blijven bij de bezoeker. Kinderen van alle leeftijden mogen op bezoek bij hun ouder. Kinderen tot 14 jaar kunnen mee onder begeleiding van een meerderjarige. Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding op bezoek komen mits zij in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Coronamaatregelen t.a.v. bezoek

  • De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent.
  • Er vindt een Gezondheidscheck plaats wanneer u op bezoek komt. Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts? Stelt u uw bezoek aan onze inrichting dan uit. DJI volgt de richtlijnen van het RIVM. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst in onze justitiële inrichting een gezondheidscheck, die bestaat uit het beantwoorden van een aantal vragen over de gezondheid.
  • U wordt uiterlijk tot dertig minuten voor eindtijd van het bezoekuur toegelaten tot de inrichting.

Bovenstaande geldt gedurende de landelijke corona maatregelen en kan daarmee afwijken van het ‘Bezoekreglement PI Dordrecht’.

Ambtelijk bezoek

Ambtelijk bezoek is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 11.45 uur en van 12.30 uur tot 16.30 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk 10 minuten voor einde bezoek. Wij raden aan om vóór het ambtelijk bezoek een afspraak te maken via de bezoekadministratie. Een afspraak maken kan via het nummer 088-07 22715. Het afspraken bureau/ambtelijk bezoek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur. Is er sprake van een spoedsituatie na 12:00 uur en dient u uw cliënt de dag erna te bezoeken, stuur dan uw verzoek per email door via: backoffice.pi.dordrecht@dji.minjus.nl. Uw verzoek zal vervolgens door de directeur worden beoordeeld.

Indien er een afspraak wordt gemaakt, dan dient het ambtelijk bezoek zijn cliënt hierover zelf te informeren. Wanneer u geen afspraak heeft gemaakt dan kan het voorkomen dat er geen spreekkamer beschikbaar is. U dient er rekening mee te houden dat uw cliënt niet in de gelegenheid is om u te ontvangen tijdens bloktijden. Dit laatste geldt voor bezoek met- en zonder afspraak.

U dient naast een eventuele beroepenpas in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Bezoek ketenpartners (Niet Justitiegebonden Organisaties)

Behoort u tot één van onze ketenpartners dan dient u voordat u telefonisch een afspraak maakt de navolgende procedure te volgen. U stuurt een e-mailbericht naar DORLC-EFM-Ketenpartn@dji.minjus.nl met daarin de volgende informatie:

  • Naam van uw organisatie.
  • Uw volledige naam.
  • Naam van de gedetineerde die u wilt bezoeken.
  • Reden waarom u deze gedetineerde komt bezoeken (zo uitgebreid mogelijk).

Na ontvangst van deze gegevens zal er een toetsing plaatsvinden of er sprake is van toekenning geprivilegieerd (ambtelijk) bezoek. Wij zullen zo spoedig mogelijk op uw verzoek reageren.

Terugbelverzoek advocaten

Indien u een terugbelverzoek heeft voor uw cliënt, dan kunt u gebruik maken van e-mail: backoffice.pi.dordrecht@dji.minjus.nl

Daarnaast kunt u gebruik maken van de MyTelio app of het servicenummer (0900)1122000 om een voicemailbericht in te spreken bij uw cliënt. Met een voicemailbericht kunt u uw cliënt rechtstreeks vragen om u terug te bellen. Gedetineerden ontvangen bij binnenkomst een Telio-rekeningnummer. U kunt uw cliënt vragen om het unieke rekeningnummer van Telio, zodat u een voicemailbericht kunt inspreken. Uitgebreide informatie over deze telefonievoorziening kunt u nalezen in de onderstaande "Telio flyer relaties van justitiabelen".

Informatie over het downloaden en gebruik van de Telio app vindt u op de website van MyTelio. Meer informatie vindt u ook in onderstaande flyer.

Toegangsbeleid

Voor uitgebreide informatie over onder andere het toegangsbeleid, verwijzen we u naar het bezoekreglement.

Contactgegevens

Bezoekadres
Kerkeplaat 25
3313 LC DORDRECHT

Postadres
PI Dordrecht
Postbus 638
3300 AP DORDRECHT
Tel. 088 072 26 00

Bereikbaarheid

PI Dordrecht is met de auto makkelijk te bereiken vanaf de A16 en A15. Kies vervolgens de N3 en neem afrtit De Staart.

Routebeschrijving.