Let op: Om de verspreiding van het coronavirus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn. Op dit moment kan een gedetineerde maximaal één uur per week één bezoeker ontvangen. Daarbij mag één kind in de leeftijd tot en met 4 jaar mee, dat tijdens het bezoek op schoot blijft zitten. Bezoekers kunnen van tevoren contact opnemen met de gedetineerde die ze willen bezoeken om de voorwaarden te bespreken. Het bezoek vindt achter plexiglas plaats. Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan hoeft u geen afspraak in te plannen voor een bezoek. Voor advocaten en Reclasseringswerkers geldt op werkdagen: vrije inloop van 09.00 uur tot 11.45 uur en van 13.00 uur tot 16.15 uur.

Relatiebezoek

Op dit moment kan een gedetineerde van PI Haaglanden maximaal één uur per week één bezoeker ontvangen. Eén kind in de leeftijd tot en met 4 jaar mag eventueel mee. Kinderen van 5 tot en met 13 jaar (die niet zonder begeleiding van een volwassene op bezoek mogen) kunnen op dit moment nog niet op bezoek. Kinderen vanaf 14 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. Uiteraard geldt hiervoor ook dat de (gedetineerde) ouder slechts maximaal één uur per week één kind (= bezoeker) kan ontvangen. In verband met het coronavirus doet de portier, voordat u verder de inrichting in kan, een mondelinge gezondheidscheck door middel van het stellen van een aantal vragen. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent.

Bezoek aan patiënt Justitieel Centrum voor Somatische Zorg (JCvSZ)

Patiënten in het Justitieel Centrum voor Somatische Zorg hebben recht op maximaal één uur bezoek per week. Familie en relaties dienen zelf telefonisch een afspraak te maken. Bel hiervoor naar de bezoekadministratie, telefoonnummer 088 07 14571. De administratie is hiervoor bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13.15 – 14.15 uur.

Bezoek is mogelijk op de volgende momenten:

 • Maandag: 14.15 - 15.15 uur of 15.30 - 16.30 uur;
 • Woensdag: 14.15 - 15.15 uur of 15.30 - 16.30 uur;
 • Vrijdag: 14.15 - 15.15 uur of 15.30 - 16.30 uur.

In overleg met de bezoekadministratie kunt u een bezoektijd kiezen. Uw relatie (= gedetineerde) dient een bezoekformulier in te vullen, waarop hij of zij aangeeft wie op bezoek mag komen.

Het JCvSZ is een zorginstelling. Voor de veiligheid van u, uw naasten en andere patiënten dient u de aanwijzingen van het personeel strikt op te volgen bijvoorbeeld in het geval van hygiëne- en isolatievoorschriften.

Bezoek aan patiënt Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC)

Familie en relaties van gedetineerden in het penitentiair psychiatrisch centrum (PPC) kunnen zelf geen afspraak maken. Dit moet door de gedetineerde zelf worden geregeld.

Ambtelijk bezoek

Advocaten van gedetineerden en Reclasseringswerkers van Reclassering Nederland, Leger des Heils en Parnassia hoeven geen afspraak in te plannen voor een bezoek. Voor advocaten en Reclasseringswerkers geldt op werkdagen: vrije inloop van 09.00 uur tot 11.45 uur en van 13.00 uur tot 16.15 uur.

Indien u als gedragswetenschapper in opdracht van de Rechtbank een (gedrags)rapportage moet opstellen over een gedetineerde en in het kader van voornoemde opdracht de gedetineerde wil bezoeken, dan dient u telefonisch contact op te nemen met de Back Office om een afspraak te maken (088-0714000, keuze 2).

Als u zich meldt bij de portier van de PI Haaglanden dient u, naast een geldig legitimatiebewijs, een document te overhandigen waaruit blijkt dat de rechtbank u opdracht heeft gegeven tot het opstellen van een (gedrags)rapportage m.b.t. de betreffende gedetineerde.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding en schoeisel. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Overige toegangsvoorwaarden

 • Als u op bezoek komt moet u een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen (verplicht vanaf 14 jaar). Zonder geldig identiteitsbewijs krijgt u geen toegang tot de inrichting.
 • Kinderen tot en met 13 jaar worden alleen toegelaten wanneer zij onder begeleiding zijn van een volwassene (minimaal 18 jaar oud).
 • U mag in principe niets mee het gebouw innemen (dus geen jas, tas, mobiele telefoon etc.). Uitzonderingen hierop zijn babybenodigdheden, zoals een voedingsflesje, een luier en een speen. Uw overige spullen kunt u opbergen in een kluisje.
 • Het is momenteel niet mogelijk om binnen de PI gebruik te maken van het toilet, en de koffie- en drank/snoep automaten

Contactgegevens

Bezoekadres
Pompstationsweg 32
2597 JW DEN HAAG
tel. 088 071 40 00

Bereikbaarheid

PI Haaglanden is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Twee buslijnen hebben een halte op ca. 5 minuten lopen van de ingang aan de Pompstationsweg. Komt u met de auto? Dan kunt u gratis parkeren in de wijk rond de inrichting.

Onze locatie in Googlemaps

Openbaar vervoer
 • Reis met de trein naar station Laan van NOI. Neem vervolgens de bus van HTM, lijn 23 richting Scheveningen Noord. Deze busrit duurt ongeveer 12 minuten.
  Stap uit bij Maurits de Brauwweg. U kunt vervolgens een stuk meelopen in de richting die de bus al reed. Steek de Van Alkemadelaan over en sla na zo’n 300 meter linksaf richting de Pompstationsweg. De ingang van PI Haaglanden is op nummer 32.
 • Komt u vanaf station Den Haag Centraal? Neem dan vanaf daar de bus van HTM, lijn 22 richting Den Haag Duindorp. Deze busrit duurt ongeveer 20 minuten. Stap uit bij de bushalte Pompstationsweg en loop een stukje terug in de richting waar de bus vandaan kwam. Sla linksaf naar de Pompstationsweg. PI Haaglanden bevindt zich na ca. 400 meter aan uw linkerhand op nummer 32.
Met de auto

Vanuit de richting Utrecht/Rotterdam

 • Neem de A12 richting Den Haag
 • Houd links aan bij Utrechtsebaan/A12 richting Centrum
 • Houd na 1,3 kilometer rechts aan bij Boslaan richting Wassenaar
 • Sla na 870 meter linksaf richting Willem Witsenplein
 • Sla na 2,8 kilometer linksaf richting Pompstationsweg
 • Sla na 65 meter rechtsaf richting Pompstationsweg

Vanuit de richting Amsterdam

 • Neem de A4
 • Neem de afslag naar de A44 richting Den Haag
 • Blijf rechtdoor rijden op de Rijksstraatweg/N44 richting Den Haag
 • Houd rechts aan bij Zijdeweg.
 • Sla na 700 meter linksaf richting Landscheidingsweg/N440
 • Neem na 1,8 kilometer de afslag richting Oude Waalsdorperweg
 • Sla na 1 km rechtsaf richting Van Alkemadelaan
 • Sla na 1,2 kilometer linksaf richting Pompstationsweg
 • Sla na 65 meter rechtsaf richting Pompstationsweg 32.

N.B.: de PI heeft geen parkeerfaciliteiten voor bezoekers. Parkeren is mogelijk in de omgeving van de PI, maar houdt rekening met beperkte parkeermogelijkheden.