Let op: Om de verspreiding van het coronavirus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn.

Relatiebezoek

Als een gedetineerde bezoek wil ontvangen is hijzelf verantwoordelijk voor het maken van een bezoekafspraak en het informeren van zijn bezoekers. Per zaterdag 1 augustus is het mogelijk dat een gedetineerde twee bezoekers per bezoekmoment mag ontvangen. Daarnaast mag er een kind in de leeftijd tot en met 4 jaar met één volwassene mee op bezoek bij een gedetineerde. Het kind blijft gedurende het bezoek op schoot van de bezoeker zitten (en telt dus niet mee als bezoeker).

Eveneens mogen sinds 1 augustus kinderen van alle leeftijden op bezoek bij hun ouder(s). Kinderen tot 14 jaar kunnen mee onder begeleiding van een meerderjarige (dit geldt dan wel als tweede bezoeker vanaf de leeftijd van 5 jaar). Kinderen vanaf 14 jaar mogen, als zij in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs, ook zonder begeleiding van een meerderjarige op bezoek bij een gedetineerde.

Voor bezoekers geldt het volgende: de RIVM-richtlijnen blijven van kracht, dus bezoek houdt zich aan 1,5 meter afstand, bezoek vindt plaats achter plexiglas en er mag geen sprake zijn van fysiek contact.

Verder zal bij binnenkomst de portier een gezondheidscheck doen. Uw temperatuur wordt gemeten en er worden een aantal controlevragen gesteld. Op grond van een temperatuur vanaf 38 graden en/of andere corona gerelateerde klachten kan u de toegang tot onze inrichting worden geweigerd. De procedure bij binnenkomst vraagt enige tijd. Zorg daarom dat u tijdig voor aanvang bezoek aanwezig bent.

Ambtelijk bezoek

Bezoek dat noodzakelijk is in het kader van de rechtsgang, zoals bezoek van een advocaat, en welk bezoek niet met bijvoorbeeld digitale hulpmiddelen kan plaatsvinden, kan doorgaan. Het maken van een ambtelijke bezoekafspraak kan uitsluitend per mail op pilwd-planning@dji.minjus.nl. Op dinsdag t/m vrijdag tussen 08.45 uur en 16.00 uur wordt uw mail behandeld.

Het is niet mogelijk om voor dezelfde dag een bezoekafspraak te maken. U dient een bezoekafspraak minimaal 24 uur van tevoren aan te vragen.

Afspraken zijn mogelijk binnen de bloktijden van een gedetineerde en kunnen gepland worden in blokken van 3 kwartier. Zonder afspraak is het niet mogelijk een gedetineerde te spreken.

Terugbelverzoek advocaten

Via de voicemailfunctie van Telio kunt u een terugbelverzoek of bericht achterlaten voor uw cliënt. Vraag uw cliënt om zijn Telio rekeningnummer. Dit rekeningnummer staat achterop zijn of haar persoonlijke Telio rekeningkaart. Het nummer bestaat altijd uit 8 cijfers.

Zie voor meer informatie onderstaande digitale folder 'Ontdek het gemak van My Telio'.

Er zijn ook digitale versies van de folder beschikbaar in het Arabisch, Engels en Duits via frontofficenn@dji.minjus.nl.

Het moment waarop uw cliënt kan terugbellen is o.a. afhankelijk van de zogenaamde bloktijden in een penitentiaire inrichting. Zo kan een cliënt niet terugbellen tijdens het dagdeel arbeid. Daarnaast zal uw cliënt over een, voldoende opgewaardeerde, telefoonkaart moeten beschikken en de bereidheid moeten hebben om aan uw verzoek te voldoen.

Mocht u, via het keuzemenu, geen contact krijgen met een medewerker van de door u gekozen afdeling, dan wordt u automatisch doorgeschakeld naar een medewerker van de FONN.

De bedrijfstijden van de Front Office Noord Nederland zijn: 08.00 uur tot 16.00 uur. Verzoeken gedaan buiten deze tijden worden de volgende werkdag in behandeling genomen.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Contactgegevens

Bezoekadres
Holstmeerweg 7
8936 AS Leeuwarden

Postadres
Postbus 1091
8900 CB Leeuwarden

Bereikbaarheid

Nummers diverse afdelingen

  • Detentie en re-integratie (case managers) 088 071 80 14
  • Detentie en re-integratie (backoffice) 088 071 80 14
  • Bevolkingsadministratie / BVA 088 071 80 14
  • Medische Dienst: T 088 074 25 17
  • Bureau Management Ondersteuning / BMO: T 088 074 25 55