De Penitentiaire Inrichting Rotterdam (PI Rotterdam) bestaat uit de twee locaties; De Schie en Hoogvliet (voorheen Stadsgevangenis). Op deze pagina kun je algemene informatie vinden over PI Rotterdam. In de rechterkolom kun je de locaties De Schie en Hoogvliet aanklikken voor locatiespecifieke informatie.

Contact met gedetineerden

Terugbelverzoek advocaten

Het is niet mogelijk voor een advocaat om zelf telefonisch contact te zoeken met een cliënt die gedetineerd is. Een terugbelverzoek aanvragen kan door een mail te sturen aan de Bevolkingsadministratie. In het onderstaande document 'Externe e-mailadressen PI Rotterdam' kunt u het benodigde e-mailadres van de betreffende locatie vinden.

Familie en overige relaties

Familie en overige relaties kunnen via www.emates.nl een bericht achter laten. Het is ook mogelijk om een foto te sturen. Om gebruik te kunnen maken van eMates heeft u het registratienummer van de gedetineerde nodig. Deze is alleen op te vragen bij de gedetineerde zelf. De inrichting mag deze informatie dus niet verstrekken, en eMates beschikt ook niet over deze informatie. Wilt u liever een brief posten, klik dan rechtsboven op De Schie of Hoogvliet voor de juiste adresgegevens.

Informatie over de gedetineerde opvragen
De gedetineerde is zelf verantwoordelijk voor informatievoorziening aan derden. Dit betekent dat informatie met betrekking tot detentiefasering en vrijheden, uitsluitend via de gedetineerde verkregen kan worden. De inrichting mag geen informatie verstrekken. Ook niet aan familie.

Contactgegevens

Algemeen postadres
Postbus 584
3190 AM Hoogvliet

Telefooncentrale PI Rotterdam
088 07 31400

Mailadressen
Zie onderstaand bestand “Externe mailadressen PI Rotterdam”