Let op: Om de verspreiding van het corona virus in onze justitiële inrichting te beperken, heeft DJI maatregelen getroffen. Dit betekent dat de regels met betrekking tot bezoek aangepast zijn.

Bezoek van gedetineerden draagt een mondkapje tijdens de toegangscontrole en bij de route van en naar de bezoekersruimte. Er wordt een mondelinge gezondheidscheck gedaan.

De bezoekzaal is aangepast aan de voorzorgsmaatregelen. Het bezoek vindt achter plexiglas plaats. Voor meer informatie omtrent bezoek zie kopje 'Relatiebezoek'.

Bent u advocaat en wilt u uw cliënt in de justitiële inrichting ontmoeten, dan moet u hiervoor een afspraak maken, informatie hierover vindt u onder de kop 'Ambtelijk bezoek'.

Meer informatie over bezoek vindt u op www.dji.nl (homepage).

Skype

Uw relatie is gedetineerd in deze PI. Tijdens de coronacrisis wordt hij/zij in de gelegenheid gesteld om (vooralsnog) met één contactpersoon Skype-contact te hebben. Hiervoor zal uw relatie vragen om uw Skype gegevens in de vorm van Skype naam en mailadres en/of CID.

Waar kan ik mijn Skype-informatie vinden?

1. Tik of klik op uw profielafbeelding

2. Tik of klik op uw Skype-profiel. Uw Skype-naam en het account waarop u bent ingelogd, worden weergegeven in uw profiel in de vorm van Naam, mailadres of CID.

Of kijk op: https://support.skype.com/nl/faq/FA10858/wat-is-mijn-skype-naam

Geef de gegevens zo compleet mogelijk door aan uw relatie. Zonder correcte en complete gegevens kunnen wij u op Skype niet vinden. Daarnaast dient u het nieuwe contact vanuit de inrichting te accepteren op uw eigen device!

Tip:

• Hoe unieker uw gebruikersnaam des te makkelijker bent u te vinden.

• Laat uzelf zichtbaar maken in de Skype zoekresultaten (Instellingen/contact).

Relatiebezoek

Voor aanvragen van familiebezoek kunt u bellen naar een daarvoor speciaal ingericht telefoonnummer 08807- 24 666. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met zondag van 18:00 uur tot 20:30 uur en op zaterdag en zondag van 09:00 uur tot 11:30 uur. Op dit moment kan een gedetineerde maximaal één uur per week één bezoeker ontvangen. Eén kind tot en met 4 jaar mag eventueel mee maar moet op schoot zitten. Kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen op dit moment nog niet op bezoek. Kinderen vanaf 16 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. In verband met het coronavirus doet de portier, voordat u verder de inrichting in kan, een mondelinge gezondheidscheck door middel van het stellen van een aantal vragen.

Het is verplicht een mondkapje te dragen tijdens de toegangscontrole en bij de route van en naar de bezoekersruimte. De procedure van toelating vraagt enige tijd. Zorg dat u een half uur voor aanvang bezoek aanwezig bent. U wordt uiterlijk tot vijftien minuten voor eindtijd van het bezoekuur toegelaten tot de inrichting.

Speurhonden kunnen worden ingezet voor de controle van het bezoek. Wanneer een speurhond drugs of contrabande ruikt en reageert (de bezoeker bij wie de speur- / drugshond gaat zitten) zal de bezoeker die dag de toegang tot de inrichting worden geweigerd.

Contactpersoon ouder-kind
Aanspreekpunt voor vragen omtrent gedetineerde ouder-kind en specifieke contactmogelijkheden binnen de inrichting: backoffice.roermond@dji.minjus.nl

Ambtelijk bezoek

Bezoektijden zijn van 09.00 tot 11.30 en van 13.00 tot 16.30 uur.

U dient hiervoor echter wel via onderstaand mailadres een bezoekafspraak te maken; backoffice.roermond@dji.minjus.nl.

Indien u een ambtelijk terugbelverzoek heeft voor een gedetineerde kunt u dit verzoek via de e-mail richten aan bureau.management.ondersteuning.pi.zuid-oost.terpeel@dji.minjus.nl.

Toegangsbeleid

Bij binnenkomst dient u 'piepvrij' door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh's en andere kleding zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet 'piepvrij' door de detectiepoort heen komt. Mocht dit bij het eerste bezoek gebeuren, dan zult u handmatig gefouilleerd worden en krijgt u een waarschuwing. Dat wil zeggen dat u bij een volgend bezoek andere kleding dient te dragen. Hiervan wordt een aantekening gemaakt. Wanneer u tijdens het volgende bezoek niet 'piepvrij' door de detectiepoort komt, wordt u geweigerd.

Naast de zogenaamde 'beugel bh', kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie-uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Contactgegevens

Bezoekadres
Keulsebaan 530
6045 GL Roermond

Postadres (officiële stukken)
PI Zuid Oost, locatie Roermond
Postbus 6021
5960 AA HORST AAN DE MAAS
Tel. 088 072 45 00
E-mail: bureau.management.ondersteuning.pi.zuid-oost.terpeel@dji.minjus.nl