De locatie Ter Peel vormt samen met de locatie Roermond de Penitentiaire Inrichting (PI) Zuid-Oost.

Ter Peel is een inrichting voor vrouwelijke gedetineerden en heeft de volgende regimes:

  • een Beperkt Beveiligde Inrichting (BBI);

  • een Moeder met Kindhuis;

  • een Zeer Beperkt Beveiligde Inrichting (ZBBI) ‘Flexcap’ met 72 plaatsen (mannen);
  • een Huis van Bewaring (HvB);

  • een gevangenis. 

Contactgegevens

Postadres
PI Zuid Oost, Evertsoord
Postbus 6021
5960 AA HORST AAN DE MAAS
Tel. (088) 07 45700
E-mail: bureau.management.ondersteuning.pi.zuid-oost.terpeel@dji.minjus.nl

Bezoekadres
Patersstraat 4
5977 NM EVERTSOORD

Ambtelijke bezoekafspraken

Indien u een afspraak wil maken voor een ambtelijk bezoek met een gedetineerde kunt u dit verzoek via de e-mail richten aan backoffice.ter.peel@dji.minjus.nl

Ambtelijke terugbelverzoeken
Indien u een ambtelijk terugbelverzoek heeft voor een gedetineerde kunt u dit verzoek via de e-mail richten aan bureau.management.ondersteuning.pi.zuid-oost.terpeel@dji.minjus.nl

Bezoekinformatie

Per afdeling zijn er verschillende bezoektijden, verdeeld in regulier bezoek en moeder met kind bezoek.

Speurhonden kunnen worden ingezet voor de controle van het bezoek. Wanneer een speurhond drugs of contrabande ruikt en reageert (de bezoeker bij wie de speur- / drugshond gaat zitten) zal de bezoeker die dag de toegang tot de inrichting worden geweigerd.

Bereikbaarheid PI Ter Peel

Per 11 december 2016 gaat de nieuwe dienstregeling in. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van PI Ter Peel (locatie van PI Zuid-Oost). PI Ter Peel is vanaf station Horst-Sevenum voortaan bereikbaar met de OV-shuttle. Vanaf de halte Patersstraat zijn 2 bestemmingen elk uur bereikbaar, nl. Sevenum Centrum en station Horst-Sevenum. Er is een voorafgaande reservering nodig via telefoonnummer 0800-0224050 (gratis). Op basis van de ritreservering wordt voldoende voertuig capaciteit ingezet. De OV-shuttle rijdt alle dagen van week, op werkdagen van 06:00 - 22:00 uur, op zaterdag en zondag wordt om 08:00 en 09:00 uur gestart. De vertrektijden vanuit Evertsoord naar Sevenum en Station Horst-Sevenum zijn elk uur om *:01. De vertrektijd vanaf station Horst-Sevenum om *:49 uur.

Contactpersoon Ouder-Kind

Aanspreekpunt voor vragen omtrent gedetineerde ouder-kind en specifieke contactmogelijkheden binnen de inrichting is Heino Verschuuren, tel: 08807 45832, e-mail: h.verschuuren@dji.minjus.nl

Kleding en goederen invoeren

Invoer brengen aan de poort is toegestaan binnen 3 weken na binnenkomst (dit mag 1x). Invoer kunt u afgeven van dinsdag t/m donderdag tussen 9.00-16.00 uur. Daarna is dit alleen nog maar mogelijk via bezoek 1x in de 4 weken of via pakketpost. Invoer en uitvoer geschiedt op dezelfde dag. Er mag alleen kleding worden gebracht, Shag, drank, etenswaren en dergelijke zijn niet toegestaan.

Betreffende de hoeveelheid, en het moment van invoer gelden regels. Daarom is het aan te raden de invoer af te stemmen met de gedetineerde.

Gedetineerdenpost

Post bestemd voor gedetineerden kan, onder vermelding van naam (inclusief voornaam/initialen) en registratienummer, naar het bovenstaande bezoekadres worden gestuurd.

eMates (voorheen emailaprisoner)
U kunt gedetineerden ook een e-mail sturen.

Geld storten

Geld storten op rekening van een gedetineerde kan op rekeningnummer NL29INGB0705004325 ten name van Min. van Justitie en Veiligheid 271/ PI Ter Peel onder vermelding van voorletters, achternaam en registratienummer van de gedetineerde.

Voor internationale overmakingen gebruikt u BIC code: INGBNL2A en het volgende adres:
ING Bank
Bijlmerplein 888
1102 MG Amsterdam

Geld storten bij de bank
Bij het storten van geld via een geldautomaat bij de bank, dient u het registratienummer van de justitiabele in te geven bij de omschrijving. Is er geen mogelijkheid tot het geven van een omschrijving, dan ontvangt DJI graag een kopie van de bon die wordt uitgegeven na storting. Hierop vermeldt u het registratienummer en naam van de justitiabele.

Deze bon kunt u sturen:
1. In een e-mailbericht naar: ssc@dji.minjus.nl of
2. Per post naar:

Shared Service Center DJI
T.a.v. de Financiële Administratie, Rekening Courant
Postbus 90829
2509 LV Den Haag

Let op: Bij deze manier van storten duurt het langer voordat het geld op de rekening staat.

Boete betalen

Openstaande boetes kunnen worden voldaan via het CJIB. Voor informatie zie onderstaande link.

Boetebetalingen waarbij de justitiabele direct in vrijheid kan worden gesteld
Boetebetalingen moeten vóór 12.00 uur bij de bank binnen zijn om dezelfde dag te worden verwerkt. Indien u een spoedbetaling heeft gedaan, neem dan contact op met het SSC DJI via telefoonnummer: 088 07 54321

Rondleidingen

Rondleidingen zijn niet mogelijk met uitzondering van groepen die vanuit hun werk of opleiding een duidelijke binding hebben met het gevangeniswezen. In dit geval kunnen verzoeken worden ingediend op bovenstaand adres, ter attentie van de afdeling Communicatie. Vermeld bij aanvraag in ieder geval het doel en de grootte van het gezelschap.

Locatiespecifieke informatie

Gebouw en geschiedenis
Het middelpunt van de locatie Ter Peel is een voormalig klooster, gebouwd net na de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1976 is dit gebouw in gebruik als Beperkt Beveiligde Inrichting. In eerste instantie voor mannen, sinds eind jaren tachtig als inrichting voor vrouwen. Het is het oudste stukje grond in de Peel dat niet is afgegraven voor de winning van turf.

Bijzonderheden
Onder de naam "Betere Start" wordt opvoedingsondersteuning aangeboden aan (ex) gedetineerde moeders. In het moeder en kindhuis kunnen moeders, in sommige gevallen, hun kinderen tot vier jaar bij zich houden. De kinderen gaan overdag naar een kinderdagverblijf. Verder is er op het terrein een logeerhuis waar kinderen (tot 16 jaar) in het weekend een nachtje bij hun moeder kunnen logeren.