Algemene informatie

Contactgegevens

Bezoekadres

Lunettenlaan 501
5263 NT Vught

Postadres

Postbus 10055
5260 DH VUGHT
Tel. 088 074 40 00 
E-mail: informatie.pivught@dji.minjus.nl

LET OP: dit mailadres kunt u niet gebruiken voor informatieaanvragen over individuele gedetineerdenzaken. Deze kunnen alleen telefonisch op (08807) 44 000 worden gesteld.

Rondleidingen

Rondleidingen worden enkel gegeven aan directe ketenpartners waarbij een duidelijk wederzijds belang aanwezig is nu of in de toekomst. Wij vinden het belangrijk om buitenstaanders een goed beeld te geven van de gang van zaken in onze inrichting en zijn om deze reden actief op instagram: www.Instagram.com/PIVught

Stages

De PI Vught is voor diverse opleidingen op MBO- niveau een Erkend Leerbedrijf. Deze erkenningen geven de garantie dat wij staan voor goede leermogelijkheden en deskundige begeleiding. Jaarlijks bieden wij enkele stageplaatsen aan. Daarnaast richten wij ons op studenten op HBO- en universitair niveau om via een stage werkervaring op te doen. Op grond van aanwezige expertise en uitdagingen in het werkveld en ten aanzien van de diversiteit qua doelgroep zijn wij een interessante partner. Wij maken op zeer veel verschillende vakgebieden gebruik van stagiairs.

Stageverzoeken kunt u gemotiveerd, en voorzien van een CV, sturen naar: vgtnt-stage@dji.minjus.nl.

Gebouw en geschiedenis

De Penitentiaire Inrichting (PI) Vught bestaat uit één terrein van zo'n 30 hectare.

PI Vught is zowel een gevangenis, Huis van Bewaring (HvB), Inrichting voor Stelselmatige Daders (ISD), Extra beveiligde inrichting (EBI), Terroristen Afdeling (TA), Beheersproblematische Gedetineerden (BPG), Zeer intensieve Specialistische Zorg (ZISZ) als een Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC). In totaal zijn er acht verschillende regimes gehuisvest.

Justitieel Bedrijvencomplex Vught (JBV)

Het justitieel bedrijvencomplex Vught (JBV) biedt gedetineerden werk in hout, metaal en wasserij. JBV is te bereiken via tel. 088 07 44183 en e-mail RBBA.zuid@dji.minjus.nl. Meer informatie over arbeid binnen detentie vindt u op www.in-made.nl.