DJI is gastheer van twee internationale congressen

DJI is gastheer van twee internationale congressen

Deze week vindt in Zaandam de 5e editie van het jaarlijkse EuroPris congres, en de 21e editie van het Council of Europe congres plaats. Deze internationale congressen mogen wij dit jaar hosten in Nederland. Als gastheer van beide congressen leveren wij ook een inhoudelijke bijdrage aan het programma.

Vanuit de hele wereld komen directeuren van het gevangeniswezen en reclasseringsorganisaties naar Nederland, om de congressen bij te wonen. Internationaal gezien kampen veel gevangenissen met een tekort aan capaciteit. ‘Overcrowding’ is dan ook een belangrijk thema. Peter Hennephof, Hoofddirecteur van DJI, vertelt tijdens beide congressen dat in Nederland juist het tegenovergestelde (‘undergrowding’) het geval is en hoe wij hier mee omgaan. Hij gaat hierbij onder andere in op onze ervaring met het beschikbaar stellen van capaciteit aan België en Noorwegen. Ook Carsten Herstel, directeur Sanctietoepassing en Jeugd van het Ministerie van V&J, gaat verder in op dit thema in een workshop.

Daarnaast staat het thema ‘Community Involvement’ op de agenda. Vanuit dit thema geeft het hoofd Islamitische geestelijke verzorging bij DJI, een workshop over het betrekken van mensen bij het voorkomen van radicalisering. En gebruikt de vestigingsdirecteur van JC Zaanstad het thema ‘Community Involvement’ in zijn workshop over de aanpak van de Top 600 in Amsterdam.
Er wordt afgesloten met een rondleiding door het Justitieel Complex in Zaanstad.