Eerste uitgave 2016 van relatiemagazine DJIZien online

Eerste uitgave 2016 van relatiemagazine DJIZien online

DJI staat midden in de maatschappij. Samen met vele ketenpartners dragen we bij aan een veiliger wereld. Daarover is veel te lezen in deze nieuwste DJIZien. Zo leest u over het Justitieel Centrum voor Somatische Zorg, die de belangrijke opdracht heeft om zorg te leveren aan patiƫnten die daar naast (soms zwaar) beveiligd dienen te worden. Geen eenvoudige opdracht, maar wel een taak die inmiddels door DJI en ketenpartners vol verve is opgepakt. Ook is er aandacht voor agressie tegen burgemeesters. Om hen weerbaarder te maken ontwikkelde het opleidingsinstituut van DJI samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Genootschap van Burgemeesters een speciale training.

DJI draagt niet alleen bij aan de veiligheid in Nederland, maar kijkt steeds vaker over de grenzen heen. Het DJI-onderdeel Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) staat Frontex en de Griekse politie bij op Lesbos, waar dagelijks nog vele vluchtelingen aankomen. En de verwachting is dat de aantallen weer gaan toenemen. Een indrukwekkend verhaal vanaf een plek die ooit synoniem was voor zon, zee en strand, maar waar nu de angst en de trauma's overheersen.

Wij hopen dat de nieuwe editie van DJIZien weer veel inspiratie biedt. En heeft u behoefte aan discussie en contact? Met ingang van deze editie kunt u artikelen delen op Twitter, Facebook en LinkedIn. Schroom niet, zouden wij willen zeggen.

Heeft u vragen, reacties of suggesties? U kunt contact opnemen met de redactie van DJIZien op djizien@dji.minjus.nl