Waterschade in Justitieel Complex Zaanstad

Waterschade in Justitieel Complex Zaanstad

Door een geknapte hoofdleiding van de warmwatervoorziening in de nieuwbouw van JC Zaanstad is ernstige waterschade ontstaan. Onduidelijk is hoe de planning voor de oplevering van JC Zaanstad er uit komt te zien door deze tegenslag.

De hoofdleiding knapte op woensdag 16 maart op de derde verdieping van het toekomstige Huis van Bewaring en de gevangenis. In korte tijd raakten elektra, ICT componenten,vloeren enzovoorts beschadigd. Er wordt momenteel gewerkt om de schade te herstellen.

De inhuizing van het Penitentiaire Psychiatrisch Centrum (PPC) per 1 juni kan waarschijnlijk gewoon doorgaan. Dit is echter nog afhankelijk van een aantal systeemtesten. De geplande instroom van gedetineerden per 1 juni 2016 in het Huis van Bewaring en de gevangenis zal naar verwachting vertraging oplopen.

De plannen voor het ‘proefzitten’ door omwonenden, ketenpartners en andere belangstellenden zullen worden aangepast en gaan in ieder geval in de periode mei en juni niet door. In de periode tussen juni en augustus wordt hierover meer bekend gemaakt. Gezien de vertraging van de ingebruikname van het gebouw, zal het ambitieuze proefzit-programma wel een bescheidener karakter krijgen.