Functie GZ-psycholoog

"Ik werk het liefste met deze doelgroep, omdat alle soorten patiënten hier langs komen, met alle soorten ziektebeelden, in alle soorten en maten en alle ernst. Elke keer is het weer opnieuw uitzoeken: hoe kan ik deze persoon het beste helpen? Mijn taak is dat ik het team aanstuur om zo goed mogelijk met de patiënten om te kunnen gaan."

Wat doet een GZ-psycholoog?

Nadine is GZ-psycholoog en behandelcoördinator. Ze is verantwoordelijk voor de geestelijke gezondheidszorg en behandeling van gedetineerde patiënten in een penitentiair psychiatrisch centrum. Ze legt uit dat de patiënten zeer uiteenlopende ziektebeelden kennen; wat voor haar het werk zo interessant maakt.

DJI is onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen. Dat doen we op verschillende locaties in heel Nederland. Wij hebben een zorgplicht voor alle gedetineerden. Als GZ-psycholoog bied jij, samen met andere disciplines binnen het Psycho Medisch Overleg, geestelijke gezondheidszorg van goede kwaliteit aan gedetineerden. Deze zorg is gelijkwaardig aan de zorg in de vrije maatschappij, waarbij je rekening houdt met de beperkingen van detentie. De zorg is gericht op behandeling van stoornissen en op het verminderen van de kans op recidive.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor meer informatie contact op met het Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie

  • 088 07 54321