Functie pedagogisch medewerker

“We doen belangrijk werk waarbij de insteek is om mensen te helpen en te begeleiden. Jongeren die boos, bang of verdrietig binnen komen te zien veranderen in jongeren met een positief zelfbeeld is ontzettend tof. Ik krijg energie van succeservaringen bij jongeren, kijken naar wat wél lukt en dit in zijn kracht zetten.”

Wat doet een (senior) pedagogisch medewerker?

Als (senior) pedagogisch medewerker ben je in de Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI) verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding en verzorging van de jongeren binnen een leefgroep. Je werkt op een groep met 8 tot 10 jongeren. Je bent mentor van minimaal één jongere en voor hem of haar het eerste aanspreekpunt. Je ondersteunt de jongeren in het aanleren van sociale vaardigheden, het vergroten van hun zelfredzaamheid.

De Dienst Justitiële Inrichtingen is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Binnen de Rijks Justitiële Jeugdinrichting (locaties in Spijkenisse, Breda en Nijmegen) zorg jij er als (senior) pedagogisch medewerker voor dat jongeren die er verblijven de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor meer informatie contact op met het Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie

  • 088 07 54321