Functie Penitentiair inrichtingswerker (PIW'er)

Als penitentiair inrichtingswerker (PIW'er) vervul jij bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) een belangrijke rol bij de dagelijkse zorg, beveiliging en bewaring van gedetineerden. Je begeleidt hen in de woon- en leefsituatie en bij activiteiten. DJI is namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan.

Er zijn vacatures verspreid over heel Nederland. Je komt te werken binnen een ervaren team van professionals waaronder GZ-psychologen, complexbeveiligers, medewerkers arbeid en verpleegkundigen. Samen met je collega's zorg jij er voor dat gedetineerden de kans krijgen om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.

Naast een team waar je op kunt rekenen, krijg je van DJI ook een uitgebreide basisopleiding. Zo ontwikkel je inzichten, kennis en vaardigheden om goed en veilig te kunnen werken met justitiabelen.

Twijfel je of je niet beter als complexbeveiliger, beveiliger DV&O of detentietoezichthouder wilt instromen? In de functiematrix onderaan vind je uitgelegd wat de verschillen zijn tussen deze uitvoerende functies.

Wat doet een penitentiair inrichtingswerker?

Manou is PIW’er (penitentiair inrichtingswerker) in een gevangenis. Ze is verantwoordelijk voor de bewaring en beveiliging van gedetineerden. Daarnaast begeleidt ze de gedetineerden in haar rol als mentor.

"Werken met mensen is en blijft fascinerend werk, want geen mens is hetzelfde. Als je positiviteit geeft, krijg je het meestal ook weer terug. Als ik een gedetineerde goed op weg kan helpen tijdens zijn detentie en vooral goed kan voorbereiden op zijn leven na detentie , heb ik een goede dag!"

Wil jij aan de slag als PIW’er? Hier vind je alle vacatures.
Weet jij al dat je aan de slag wilt in de regio Rotterdam? Solliciteer dan hier.
Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

Neem voor meer informatie contact op met het Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie

  • 088 07 54321