Jij en DJI: een ijzersterke combinatie!

DJI zoekt personeel. Kijk op de verschillende functieprofielen om te zien welke functie past en hoe we een ijzersterke combinatie kunnen maken tussen jou en ons! Kies voor mooi werk in een veelzijdige omgeving waarbij het gaat om beveiliging, bewaring en begeleiding.

DJI staat voor:

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg voor mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 72.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 13.500 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra voor vreemdelingenbewaring. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Sollicitatieprocedure

Zowel mannen als vrouwen worden uitgenodigd te solliciteren. Bij gebleken geschiktheid dient aan het eind van de procedure een verklaring omtrent gedrag (VOG) te worden aangevraagd. We houden rekening met de afstand tussen jouw woonplaats en je werkplek.

Meer informatie

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met het Shared Service Center DJI, Loket Werving & Selectie via telefoonnummer 088 07 54321.

 • Download deze video

 • Uitgeschreven tekst

  Hi, ik ben Karin en ik ben vestigingsdirecteur bij DJI.
  Ik heb een heel boeiende baan want ik draag de verantwoordelijkheid voor medewerkers en gedetineerden op het gebied van veiligheid en welzijn.
  DJI heeft verschillende locaties verspreid over het hele land.
  Waarom werken bij DJI zo leuk is ga ik jullie vertellen in de komende vlog.
  We zijn hier op de afdeling waar de gedetineerden binnenkomen, hier werken onze complexbeveiligers. Een heel belangrijke baan binnen het gevangeniswezen omdat je als complexbeveiliger belast bent met de veiligheid in en om het gebouw. Dat dat hard nodig is kun je hier wel zien, dit is wat we door de jaren heen verzameld hebben.
  Nu lopen we langs de werkzalen, hier heb je bijvoorbeeld de houtwerkzaal en als we hier de hoek om gaan dan komen we op een productiewerkzaal. Hier werken onze justitiabelen aan hun arbeidsproces. Dit betekend dat ze, gedurende hun detentie, kunnen bijscholen op het gebied van arbeid. Zo kunnen ze ook bijvoorbeeld certificaten halen die hen kunnen helpen om een normale terugkeer binnen het arbeidsproces te realiseren. De arbeidsmedewerkers spelen hier een belangrijke rol in.
  We lopen nu naar de afdeling medische dienst. Dit is een afdeling binnen de gevangenis waar onze bewoners terecht kunnen voor de geestelijke en de lichamelijke zorg. Binnen de afdeling medische dienst werken niet alleen verpleegkundigen, zoals u daar ziet, maar ook nog psychologen, psychiaters en tandartsen.
  Dit zijn onze PIW’ers de penitentiair inrichtingswerkers. Een ontzettend toffe baan binnen onze organisatie, want je bent iedere dag bezig met gedetineerden. Je helpt ze in hun woon- en leefsituatie in de gevangenis maar ook daarna, want je helpt ze bij hun re-integratie activiteiten, om zodoende hen te helpen voorkomen dat ze ooit terug keren in de gevangenis.
  Wij zijn op zoek naar enthousiaste en fitte medewerkers. Heb jij zin om te werken in een dynamische werkomgeving dan ben jij degene die wij zoeken binnen DJI.
  Voor actuele vacatures van groepsleider tot aan PIW’er van sociotherapeut tot aan medewerker vreemdelingenzaken kijk op onze site. Wie weet zie ik jullie op een van onze landelijke wervingsdagen.