Werken bij PI Alphen

De Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn is op zoek naar heel veel nieuwe collega’s in verschillende functies.

Over PI Alphen aan den Rijn

PI Alphen aan den Rijn bestaat uit twee locaties: Maatschapslaan en Eikenlaan. Op de locaties vind je een Huis van Bewaring, een gevangenis en een afdeling Extra Zorgvoorziening. Samen herbergen ze dus een breed scala aan gevangenbewaring. Vanaf arrestanten die via bijvoorbeeld de politie bij ons binnenkomen tot en met personen die een straf opgelegd hebben gekregen van de rechter en personen die extra zorg nodig hebben vanwege gedrag, verslavingen en dergelijke. In totaal hebben we ruimte voor 1.582 gedetineerden.

Er werken in Alphen rond de 800 medewerkers. Samen zorgen we ervoor dat straffen worden uitgevoerd. Maar een van onze belangrijkste taken is ervoor te zorgen dat gedetineerden goed toegerust terug in de maatschappij kunnen. Dat doen we in het werk dat we aanbieden, in de opleidingsmogelijkheden en in de manier waarop we met gedetineerden omgaan. We moedigen hen aan om zelf te werken aan de oplossing van hun problemen. Daar verantwoordelijkheid voor te nemen en regie te pakken. Waar dat nodig en mogelijk is, bieden we ondersteuning en/of begeleiding. Het uiteindelijke doel is om de gedetineerden na hun straf goed voorbereid en succesvol terug te laten keren in de maatschappij.

Beschikbare vacatures

PI Alphen aan den Rijn heeft heel veel vacatures open staan voor verschillende functies: complexbeveiligers, penitentiair inrichtingswerkers, medewerkers arbeid, verpleegkundigen en psychologen. In de rechterkolom op deze pagina vind je meer informatie. Per functie kun je een flyer downloaden met daarop een functieomschrijving. Verder vind je op deze pagina video’s waarin een aantal functies in beeld worden gebracht.

Bekijk ook het artikel van Maurice, justitieel verpleegkundige bij ons in PI Alphen: "Als verpleegkundige in de gevangenis kan Maurice ‘alles kwijt’ wat hij zocht toen hij voor de zorg koos: “Als je wilt werken in een team, afwisseling zoekt en bij wilt dragen aan veiligheid, dan ben je in de PI Alphen op de beste plek.“

En lees het verhaal van Maxime: “Als Penitentiair inrichtingswerker (PIW’er) ben ik verantwoordelijk voor de bewaring en begeleiding van gedetineerden. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is echt super leuk hier!”

Lees hier ook de verhalen van Rene (PIW'er), Jerry (arbeidsmedewerker/werkmeester) en Peter (verpleegkundige).

Wervingsdag

Wil je ook werken in een team, bijdragen aan veiligheid en zoek je afwisseling? Dan ben je in PI Alphen op de beste plek. Kom naar onze wervingsdag op zaterdag 1 februari 2020.

Adres

PI Alphen aan den Rijn, locatie Eikenlaan
Eikenlaan 36
2404 BR Alphen aan den Rijn