Arbeidszalen in de gevangenis virtueel te bekijken

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Met 360-graden fotografie is het nu mogelijk om in de meeste arbeidszalen van iedere penitentiaire inrichting rond te kijken. Zoom in op een locatie en neem zo een kijkje in de bakkerij, wasserij, bij de poedercoating of textielwerkzaal.

Het is alsof u er zelf rondloopt en de gedetineerden en collega’s van DJI (arbeidsmedewerkers) gewoon om je heen aan het werk zijn in de arbeidszalen. Het werk dat gedetineerden doen is heel divers. Van metaal-, hout- en textielbewerking tot montage, onderhoud en verpakkingswerk. U kunt ook zien welke machines In-Made gebruikt. Via deze link kunt u de 360 graden foto's bekijken.

Voor gedetineerden is het hebben van werk – tijdens én na detentie – van cruciaal belang. Het versterkt vaardigheden en vermindert recidive. Daarom werken de 8000 gedetineerden in Nederland tijdens detentie. Leren voor een vak is daarbij mogelijk. Via de In-Made Praktijkschool zijn erkende certificaten te behalen.

Via de website In-made.nl kunt u zien welke arbeid er voor gedetineerden is in onze inrichtingen. Gedetineerden en werkmeesters zijn onherkenbaar in beeld gebracht. Wie meewerkte, deed dit geheel vrijwillig.