Contrabande JC Zaanstad

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

In de media is gisteren een video verschenen waarin gedetineerden in het bezit waren van softdrugs en telefoons. Dit is daarna breed opgepakt door verschillende media.

Onacceptabel

Het bezit van verboden zaken als drugs en telefoons is volstrekt onacceptabel en vormt een bedreiging voor de veiligheid binnen onze inrichtingen en moet daarom worden bestreden. De directie is een grootscheepse zoekactie gestart die tot gisteravond heeft geduurd. Hierbij zijn zeven telefoons en drugs gevonden. Ook is de telefoon gevonden waarmee de video was opgenomen. De vijf gedetineerden die betrokken waren bij de video zijn geïdentificeerd en zijn in de isoleercel geplaatst.

Extra zoekacties

Op dit moment worden ook andere afdelingen van JC Zaanstad grondig doorzocht. De komende tijd wordt daarnaast het toezicht op smokkelwaar versterkt door het uitvoeren van extra zoekacties en cel controles. Er worden extra speurhonden ingezet. Daarnaast wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit zo veel mogelijk kan worden voorkomen.