DJI en StreetKings gaan samenwerken

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

DJI en StreetKings, een bedrijf bestaande uit straatvoetballers, gaan samenwerken. Gisteren werden tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam de handtekeningen gezet onder het samenwerkingsconvenant. Voorafgaand gaf StreetKings een korte clinic.

StreetKings zet straatvoetbal in voor een succesvolle re-integratie van (ex-) gedetineerden. Dit gaan ze doen door het geven van straatvoetbalclinics in gevangenissen, waarbij de coaches als rolmodellen worden ingezet. Straatvoetballer Edward van Gils tekende het convenant namens StreetKings: “De bal was mijn redding. Bij de StreetKings hebben alle straatvoetballers een verhaal omdat ze vaak zelf ook van ver komen, sommigen hebben ook een detentie-achtergrond. Als ervaringsdeskundigen kunnen we daarom zeker van meerwaarde zijn bij de re-integratie van jongens tijdens en na detentie.” Naast de clinics biedt StreetKings ook stage en werkervaringsplekken met mogelijkheden op doorstroom richting betaald werk aan binnen de eigen organisatie of via hun netwerk. Hoofddirecteur DJI Gerard Bakker tekende namens DJI: “We slaan de handen ineen voor een succesvolle re-integratie van (ex-) gedetineerden. Ik kijk uit naar deze mooie samenwerking.”

De samenwerking met StreetKings komt voort uit het DJI-project Werk via Sport. Dit heeft als doel om via de de inzet of betrokkenheid van een sportvereniging een (betaalde) baan te vinden voor (ex-) gedetineerden. Eerder werd al de samenwerking aangegaan met FC De Rebellen.