DJI op de Wereldhavendagen

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is met een stand vertegenwoordigd op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Ook doet DJI mee aan de wedstrijd Dutch Ultimate Fire Fighter, die tijdens het haven evenement wordt gehouden. Tegelijkertijd tekent DJI een convenant met de straatvoetballers van StreetKings. De Wereldhavendagen zijn komend weekend op 7, 8 en 9 september.

DJI staat met een stand op het speciaal ingerichte Veiligheidsplein samen met onder andere de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. DJI’ers laten hier drie dagen lang de circa 400.000 bezoekers van de Wereldhavendagen meer zien over het werk van DJI.

Dutch Ultimate Fire Fighter

Zondag doet DJI ook mee aan de Dutch Ultimate Fire Fighter, een spectaculaire wedstrijd speciaal voor personeel van politie, brandweer, douane en DJI. DJI is vertegenwoordigt omdat de wedstrijd inhoudelijk veel te maken heeft met elementen uit de BHV en de verplichte Fysieke Vaardigheidstoets voor personeel. Het programma voor de deelnemers bestaat uit brandweerslang-rollen, traplopen, klimmen, hijsen en een obstakelloop. In totaal doen er 40 deelnemers mee waarvan vier DJI-medewerkers.

De Ultimate Fire Fighter is een van de sporten van de World Police and Fire Games (WPFG). De WPFG zijn het grootste breedtesport evenement ter wereld en komen voor het eerst naar Nederland. Rotterdam heeft de eer om deze spelen in 2021 te mogen organiseren. De WPFG is voor medewerkers van de politie, brandweer, douane en DJI.

Convenant Streetkings

Daarnaast wordt zondag op het Veiligheidsplein een convenant gesloten tussen DJI en de StreetKings. StreetKings geeft straatvoetbalclinics, maar zetten straatvoetbal ook in voor een succesvolle re-integratie. Zo bieden ze bijvoorbeeld ook stage en werkervaringsplekken met mogelijkheden op doorstroom richting betaald werk aan. Om 15.00 uur geven ze een korte clinic, waarna het convenant wordt getekend.

Waar kun je DJI vinden?

Het Veiligheidsplein is te vinden naast het World Port Center op de Wilhelminakade. Hier wordt ook de zoektocht naar de Ultimate Fire Fighter gehouden. Deze is op zondag tussen 11.00 en 16.00 uur met aansluitend de prijsuitreiking. Het Veiligheidsplein is te vinden naast het World Port Center op de Wilhelminakade. Hier wordt ook de zoektocht naar de Ultimate Fire Fighter gehouden. Deze is op zondag tussen 11.00 en 16.00 uur met aansluitend de prijsuitreiking.

Meer informatie is te vinden op de website van de Wereldhavendagen.