Jeangu Macrooy onthult winnaar dichtwedstrijd tijdens concert in PI Krimpen

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

“Als je uit de gevangenis komt, voelt het niet meteen alsof je erbij hoort. Muziek heeft deze kracht wel, het verbroedert, en dat wil ik graag overbrengen”. Dit vertelt zanger Jeangu Macrooy tijdens het Exodusconcert, afgelopen dinsdag in PI Krimpen aan den Ijssel. Het Exodusconcert vindt ieder jaar in een andere inrichting plaats. Dit jaar werd het voor de tiende keer georganiseerd.

Gastoptreden van de bajesband

Jeangu en zijn negenkoppige band gaven een overweldigende show, voor een zaal met ongeveer 60 gedetineerden. Daarnaast was er ook nog een gastoptreden van de bajesband. Bandleden Wendell en Rick vertellen dat het zeer bijzonder is dat ze tijdens hun detentie de kans krijgen muziek te maken. “Samen muziek maken werkt bevrijdend”.

Winnaar gedichtenwedstrijd
Het concert is de afsluiting van de jaarlijkse dichtwedstrijd voor gedetineerden.

De drie gedetineerden die met hun gedicht waren genomineerd zijn Ludson (PI Krimpen), Jos (PI Vught) en Steven (PI Veenhuizen). Schrijver Rashid Novaire, juryvoorzitter, gaf workshops dichten in verschillende PI’s voorafgaand aan het concert. “Ik heb diepe bewondering voor deze mensen die veelal hun gedicht gebruikten als voertuig om even uit de tijd te varen.”

Jeangu koos uiteindelijk het winnende gedicht en vertolkte het in een gezongen nummer, dat wat traantjes losmaakte bij de winnaar.

Omdat het altijd de moeite waard is om te investeren in mensen

Exodus, KRO-NCRV, Uitgeverij Ark Mission en de Dienst Geestelijke Verzorging van DJI organiseren jaarlijks de dichtwedstrijd en het concert om gedetineerden te motiveren op creatieve wijze uiting te geven aan hun gevoel. Op die manier willen we het grote publiek laten zien dat het altijd de moeite waard is om te investeren in mensen.


Radio uitzending

Het gehele concert is op maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) te beluisteren op radio 5 in het programma Volgspot van 20.00-22.00 uur.