Laatste Noorse gedetineerden vertrekken uit PI Veenhuizen

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Dinsdag 14 augustus vertrokken de laatste (dertien) Noorse gedetineerden uit de locatie Norgerhaven van PI Veenhuizen. Zij werden met de speciale cellenbus van de Dienst Vervoer & Ondersteuning naar Groningen Airport Eelde vervoerd. Met het vertrek van de laatste gevangenen komt er een einde aan de Nederlands-Noorse samenwerking.

In september 2015 kwamen de eerste gedetineerden naar Nederland vanwege een cellentekort in Noorwegen. In de afgelopen drie jaar heeft de Noorse regering celcapaciteit bijgebouwd, waardoor de huur van celcapaciteit in Nederland niet meer noodzakelijk is. De samenwerking eindigt op 1 september aanstaande.

Slotceremonie

Op vrijdag 31 augustus vindt er een slotceremonie plaats. Dan wordt de sleutel van Norgerhaven formeel weer overgedragen aan Nederland en wordt de Noorse vlag gestreken. Tot die tijd vinden er verschillende werkzaamheden in Norgerhaven plaats. De Nederlandse en Noorse medewerkers ronden hun activiteiten af en de inrichting wordt gereed gemaakt voor de komst van Nederlandse gedetineerden in september.