PERSPCT in Dordrecht officieel geopend

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Eergisteren is in Dordrecht PERSPCT officieel van start gegaan. Dit is een samenwerking van PI Dordrecht, de Sociale Dienst Drechtsteden en Drechtwerk met als doel om mensen aan werk te helpen. De opening werd verricht door staatssecretaris van Sociale Zaken en werkgelegenheid Tamara van Ark en Peter Heijkoop, wethouder in Dordrecht.

PERPSCT is er voor mensen die in de laatste fase van hun detentie zitten, mensen die momenteel in een sociale werkplaats werken en mensen die al langere tijd bijstand ontvangen. Binnen PERSPCT leren zij in de eerste plaats werknemersvaardigheden. Daarna volgen ze een functiegericht, op maat gemaakt traject mét uitzicht op betaald werk. Personeel van PI Dordrecht gaat hier werken als werkbegeleiding.

Niet iedereen met afstand tot de arbeidsmarkt mag aan de slag bij PERSPCT. Alle deelnemers moeten gemotiveerd zijn om zich te ontwikkelen richting een werkend leven. Karin Winkelman, directeur PI Dordrecht vult aan: "Samenwerken, respect voor elkaar en respect voor elkaars achtergrond staan voorop. Vandaar ook de naam PERSPCT - een samenspel tussen respect en perspectief."