Vernieuwde DJIzien verschenen

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Een nieuwe DJIzien is verschenen. En nieuw is in dit geval ook echt: nieuw. Na vier jaar vond de redactie het tijd om de lay-out van het relatiemagazine van DJI aan te passen en te verfrissen.

Gefilmd door UEFA

In deze DJIzien onder meer het verhaal van Jules, ex-gedetineerde, die gefilmd werd door UEFA. Zijn succesverhaal, waarbij hij mede dankzij de hulp van FC Dordrecht, gemeente Dordrecht en PI Dordrecht opklom tot gastheer bij de voetbalclub, werd door de Europese voetbalfederatie vastgelegd voor de Equal Rights-campagne.

De kindvriendelijke PI

Verder een verhaal over kinderen met een ouder in detentie. De Kinderombudsvrouw bekommert zich in een rapport om deze groep en pleit voor meer mogelijkheden voor deze kinderen om op een goede manier contact met hun ouders te onderhouden. DJI, Exodus Nederland en andere organisaties spannen zich in om dit voor elkaar te krijgen.

Perspectief voor levenslanggestraften

Ook in DJIzien: een interview met Rieke Samson, voorzitter van het nog jonge Adviescollege Levenslanggestraften. Het college krijgt steeds meer handen en voeten. ‘Wij zijn aan het pionieren als onafhankelijk instituut dat adviseert over de vraag of een levenslanggestrafte in aanmerking moet komen voor het volgen van re-integratieactiviteiten. Dat is specialistisch maatwerk.'

Abonneren op DJIzien

En ook nog verhalen over het nieuwe Pieter Baan Centrum, onze nieuwe hoofddirecteur Gerard Bakker, de nieuwe Wet forensische zorg en DJI in Verbinding. Wilt u zich ook abonneren op DJIzien? Via abonneren.rijksoverheid.nl (externe link) kunt u zich inschrijven.