Wervingsdag gevangenis Lelystad 21 april 2018

Deze hoofdrubriek bevat 5 rubrieken:

De gevangenis van Lelystad zoekt nieuwe medewerkers. Daarom organiseert de penitentiaire inrichting (PI) op 21 april 2018 een wervingsdag, speciaal voor mensen die belangstelling hebben om in de PI te komen werken.

Er zijn vacatures beschikbaar voor complexbeveiligers en arbeidsmedewerkers. De dag biedt volop mogelijkheden om de gevangenis van binnen te bekijken, met medewerkers in gesprek te gaan over de beschikbare functies en te ervaren hoe het is om in een gesloten omgeving te werken. Via de onderstaande links kan gesolliciteerd worden op de beschikbare vacatures.

Aanmelden

Er zijn twee aanvangstijden om uit te kiezen. De eerste voorlichtingsronde start om 9.00 uur en de tweede om 13.00 uur. Aanmelden kan tot en met 15 april 2018 via werkeninpilelystad@dji.minjus.nl onder vermelding van je voor- en achternaam, je voorkeurstijd en in welke van bovenstaande functies je interesse hebt.

Adres

De wervingsdag vindt plaats in de inrichting zelf, op de Larserdreef 300 in Lelystad.

PI Lelystad

De PI Lelystad voert straffen en vrijheidsbenemende maatregelen uit die door de rechter zijn opgelegd. De PI is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van justitiabelen en zet zich in om hen voor te bereiden op een goede terugkeer in de maatschappij. De totale capaciteit van de inrichting bedraagt 582 plaatsen, onder te verdelen in 150 arrestantenplaatsen (kort gestraften) en 432 gevangenisplaatsen. Er is een afdeling Extra Zorg Voorzieningen (EZV) ook een afdeling Beperkt Beveiligd regime (BBI). In de PI Lelystad zitten alleen volwassen mannen in detentie. Er werken ongeveer 370 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen en disciplines.

Werken aan re-integratie

De PI Lelystad beschouwt werk als een belangrijk onderdeel van de detentieperiode. Gedetineerden doen door te werken werkervaring op en wennen aan een vaste dagindeling. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt na detentie aanzienlijk. De PI Lelystad biedt arbeid, vakopleidingen (onder andere lasopleiding, schildersopleiding), onderwijs en trainingen aan. De afdeling Arbeid voorziet onder andere in metaalbewerking, professionele reiniging en heeft ook een regionaal distributiecentrum (regionale winkel) in eigen beheer. Dit distributiecentrum levert niet alleen aan de gedetineerden van de PI Lelystad maar onder andere ook aan de inrichtingen PI Heerhugowaard, PI Zwaag en PI Almere.