“Bajesdakrevolutie”, zonnepanelen op bajesdaken

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Alle geschikte bajesdaken van de Dienst Justiële Inrichtingen (DJI) vol met zonnepanelen. Dat is ons doel. Om zo een flinke stap te maken naar een duurzame bedrijfsvoering van DJI. Op de 'Dag van de Bedrijfsvoering' maakte de directie Facilitair, Huisvesting en Inkoop het nieuws wereldkundig.

Annelore Roelofs, plaatsvervangend hoofddirecteur DJI, kondigde in een videoboodschap dit nieuws aan. Als grote organisatie - zowel in aantallen personeel, gedetineerden én gebouwen - hebben we een grote impact op het milieu. Die impact willen we verkleinen. Dat doen we door voedselverspilling tegen te gaan, afvalscheiding in te voeren én door zelf onze energie op te wekken.
Momenteel worden alle panden van DJI geïnventariseerd door het Rijksvastgoedbedrijf. Vanaf 2020 gaan de eerste zonnepanelen het dak op! Ruim 30.000M2 dak met zonnepanelen levert ons op termijn 4,5 mio kilowatt energie op.

DJI werkt hierin samen met het Rijksvastgoedbedrijf. We hebben ons laten inspireren door de schooldakrevolutie waarbij alle 6.000 scholen van Nederland worden voorzien van zonnepanelen. Met ons “bajesdakrevolutie” ondersteunen we ook het beleid van Economische Zaken.

Bekijk voor meer informatie de video 'DJI bajesdakrevolutie' op YouTube.