Beveiliger bij DV&O, vijf vragen aan Denise

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

DJI en de Dienst Vervoer en Ondersteuning hebben regelmatig vacatures voor de functie “beveiliger”. Daarover krijgen we vaak vragen van geïnteresseerde kandidaten. De 5 meest gestelde vragen legden we voor aan onze collega Denise. Zij is op dit moment beveiliger bij de DV&O met vervoerstaken. Als je bij DV&O start als beveiliger, kun je soms doorstromen naar de beveiliger met vervoerstaken of doorstromen naar de specialistische eenheden als het LBB en het BOT.

1. Werk je op één vaste locatie als beveiliger van de DV&O?

“De beveiligers van de DV&O zijn flexibel en landelijk inzetbaar. Dit is een belangrijke voorwaarde, soms moet je reizen om op je werklocatie te komen. Dus nee, je werkt niet op één vaste locatie als beveiliger van DV&O.”

2. Bij wie of wat kan je worden ingezet als je beveiliger bij de DV&O bent?

“Je kunt bij verschillende ketenpartners/organisaties worden ingezet, zoals cellencomplexen van de politie, justitiële inrichtingen, terreinen van Defensie, bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol of bij evenementen.”

3. Zijn de beveiligers van de DV&O wapendragend?

“Alle executieve medewerkers worden opgeleid om veilig met een wapen te kunnen en mogen werken. Met onderhoudstrainingen worden je schietvaardigheden op peil gehouden.Het ligt aan de werkplek of je je wapen wel of niet dient te dragen.”

4. Hoe kan ik op een andere functie dan beveiliger komen bij de DV&O?

“Alle executieve medewerkers bij de DV&O worden opgeleid tot één functie: beveiliger. Beveiligers zijn landelijk en allround inzetbaar. Je kunt als beveiliger werken bij divisie Vervoer, dan rij je op een cellenbus, maar je kunt ook in een inrichting werken. Als je eenmaal ervaring hebt als beveiliger, kun je doorstromen naar het LBB of BOT. ”

5. Welke vooropleiding heb ik nodig om beveiliger te kunnen worden?

Als je een mbo 2-diploma bij voorkeur richting beveiliging of mbo-3- of mbo-4-niveau hebt, kun je solliciteren. Als je door de selectieprocedure komt, word je door docenten van de DV&O opgeleid tot beveiliger.

Benieuwd naar de vacatures en DJI als werkgever? Lees hier meer.