DJI hackathon: innovatie door cocreatie

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Op 10 en 11 april organiseren de innovatiemanagers van DJI, het Innovatielab van SSC-I DJI en het vergadercentrum van DC Zeist een hackathon met diverse studenten waaronder het Albeda Zorgcollege in Rotterdam.

Samen met medewerkers van SSC-I DJI gaan de studenten twee dagen lang op zoek naar innovatieve antwoorden op de vraag: hoe kunnen justitiabelen ook de tijd in de cel benutten voor hun re-integratie? De 35 deelnemers pitchen hun ideeën voor een jury. Het winnende idee maakt serieus kans op verdere doorontwikkeling en uitvoering in de praktijk. Tijdens de hackathon maken de deelnemers ook kennis met DJI en de detentiewereld.

Bekendheid SSC-I
Het innovatielab van het SSC-I DJI heeft al vaker hackathons georganiseerd voor andere rijksonderdelen, o.a. voor de politie en de FIOD. Daarnaast is in 2017 een appathon georganiseerd bij de Rijks Justitiële Jeugdinrichting den Hey Acker. Met als resultaat een digitaal planbord dat nu doorontwikkeld wordt om later in productie te nemen. Floor Kloosterman innovatiemanager: "Wat wij willen is samenwerken om iets nieuws te creëren. Met innovatie maak je het werk aantrekkelijker. Technologie is geen doel op zich, maar een middel”. Volgens Floor biedt de hackathon ook kansen voor SSC-I DJI zich te presenteren aan zowel studenten (wellicht toekomstige collega's) als DJI-medewerkers.